Хмарний ринок і мультихмарність: Azure & AWS | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Хмарний ринок і мультихмарність: Azure & AWS

Жовтень 15, 2020 azure aws
AWS and Azure

Згідно з дослідженнями Allied Market Research, світовий ринок хмарних послуг оцінюється в 264,80 млрд доларів в 2019 році, і він буде рости з кожним роком все більше і більше. Так, очікується, що до 2027 року хмарний ринок досягне 927,51 млрд доларів з середньорічним темпом зростання 16,4% з 2020 по 2027 рік.

І вже зараз існує безліч хмарних рішень і послуг різного масштабу від різних вендорів. Але основні гравці цього ринку – «велика четвірка» – це Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) і поки ще не особливо популярна в Україні, але агресивно розширюється на європейський і американський ринки платформа Alibaba Cloud.

За інформацією Canalys на липень 2020 року AWS займає 31% ринку, Azure – 20%, Google Cloud – 6%, Alibaba Cloud – майже 5%, а інші хмари – 37%.

Ринок хмарних технологій у розрізі ігроків 2019-2020

Частки гравців хмарного ринку в динаміці 2019-2020

Однак, побоювання з приводу безпеки даних в деякій мірі все ж стримують зростання ринку хмарних послуг. Тому, зараз така велика увага прикута до гібридних рішень і мультихмарного середовища, які сприяють швидшому переходу до нових технологій з мінімальними ризиками та в рамках обмежених бюджетів.

І, дійсно, як стара приказка говорить – «не тримайте всі яйця в одному кошику» – в плані зниження залежності від одного хмарного провайдера, підвищення надійності корпоративних рішень в надзвичайних ситуаціях, та й ще з цілого ряду причин, використання компанією відразу декількох хмарних платформ – це мудре рішення.

Якщо ви вже працюєте з AWS, вирішили рухатися в напрямку мультихмарності та хочете дізнатися, як йдуть справи «по той бік» – як влаштована платформа Azure, які особливості має хмарна платформа від Microsoft, і які рішення ви можете побудувати на її основі, ми пропонуємо вам пройти три офіційних тренінги Майкрософт:

  • AZ-010T00: Azure Administrator for AWS SysOps
  • AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS Developers
  • AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS Architects

Курси базуються на рольовій моделі (адміністратори, розробники, архітектори), і є частиною підготовки до оновленої «рольової» сертифікації Майкрософт – Role-based Microsoft Certification.

Наприклад, курс AZ-010T00 допоможе в підготовці до складання іспиту AZ-104 для отримання статусу Azure Administrator Associate:

Карта Role-based сертифікації Azure Administrator Associate

Курс AZ-020T00 допоможе підготуватися до іспиту AZ-204 для отримання статусу Azure Developer Associate:

Карта Role-based сертифікації Azure Developer Associate

А курс AZ-030T00 надасть всі знання, вміння та навички, необхідні для успішного складання AZ-303 – одного з двох необхідних іспитів для отримання статусу Azure Solutions Architect Expert:

Карта Role-based сертифікації Azure Solutions Architect Expert

Всі згадані тренінги є офіційними курсами Microsoft, проводяться кваліфікованими інструкторами, а по завершенню курсу для вас доступна післятренінгова підтримка від НЦ «Мережні Технології».

Так чого ж ви чекаєте? Зараз – найкращий час для того, щоб розширити свої можливості і почати використовувати хмарні технології в повну силу!


Необхідна допомога у виборі курсу? Зв'яжіться з нами!