Переваги вивчення Excel для співробітників компаній | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Переваги вивчення Excel для співробітників компаній

Травень 20, 2021 Excel
Excel program

Excel став невід'ємним продуктом у роботі багатьох компаній. Часто співробітники самостійно вивчають його функціонал і в результаті не підозрюють про всі можливості. Щоб виправити цю ситуацію, ми поговоримо про важливість вивчення програми Excel і кому це необхідно.

Початківець чи професіонал в Excel?

Будь-яка компанія, яку ви згадаєте, існує і працює завдяки вкладеним капіталам, обладнанню та професіоналам. Якщо з першим і другим пунктами більш-менш зрозуміло, то з третім пунктом у деяких компаній виникають проблеми. Коли організації знаходяться в пошуку співробітника, їм необхідно вибрати між:

  • професіоналом, який вже знає, як працювати з продуктом;
  • фахівцем, який не зовсім розбирається в програмі, але готовий пройти навчання Excel з нуля.

Ви напевно думаєте вибрати перший варіант. Адже він простіший і швидший. Але на ділі все відбувається не зовсім так. Так, подібний співробітник швидше зможе почати працювати з даними, таблицями та іншими функціями програми. Але разом з тим, вам доведеться витратити час, щоб знайти такого професіонала. А як показує практика, фахівців, які знають програми Microsoft на професійному рівні, не так багато і у них зазвичай є певні очікування по заробітній платі та загальним умовам в компанії.

Коли ви розумієте, що за час пошуків ви не знайшли гідних професіоналів зі знанням програми, час переходити на другий варіант – корпоративні Excel курси для початківців. Адже часто співробітники, які користуються програмою на базовому рівні, не підозрюють про всі можливості. Серед їх переваг:

  • Ви чітко розумієте рівень знань ваших співробітників, так як перед початком курсу проводиться тестування;
  • Корпоративне навчання представляє єдину програму навчання. В результаті у команди немає пустот в знаннях;
  • Співробітники освоять ті комп'ютерні курси Excel, які необхідні саме вашій компанії;
  • Проходження курсів покаже, що ваша компанія дбає про співробітників та їх кар'єри. Це в загальному вплине на їхнє бажання працювати над проектом.

Чому Excel важливий в роботі співробітників?

Excel від Microsoft – одна з найбільш використовуваних програм в компаніях у всіх країнах світу. Адже якщо ви знаєте, як користуватися нею, її універсальність допоможе спростити складні завдання за короткий період часу. Оптимізація вашого часу відбувається за рахунок професійних інструментів для аналізу корпоративних даних, автоматичного розрахунку, фільтрації та консолідації даних і, в кінцевому рахунку, для створення зведених таблиць. І все це не вимагає від вас глибоких пізнань в математиці, вам просто необхідно знати які є формули і функції Excel.

Базовий або поглиблений курси Excel допоможуть розширити можливості роботи. Після навчання ваші співробітники більше не будуть сумніватися, що робити з усіма осередками, а впевнено будуть використовувати продукт за його призначенням.

Якщо ви цінуєте час компанії та співробітників, краще використовувати автоматизовані процеси Excel. У більшості випадків це стандартні формули, які за користувача роблять складні обчислення. Але також програму можна використовувати для впорядкування даних, щоб ви могли бачити більш загальну систематизовану картину ситуації в компанії. Звичайно, є такі програми як блокнот і Word, але вони не завжди так ефективні і автоматизовані як може бути Excel.

Чому так важливо вивчати програми Excel?

  • Підвищення кваліфікації та посади співробітників. За допомогою курсів ви покажете, що бачите в співробітниках потенціал і хочете, щоб вони далі розвивали свої навички та знання. Та виграє не тільки компанія, але і співробітники.
  • Оптимізація процесів. Якщо ваша команда вміє працювати з Excel, ви отримаєте поліпшення внутрішніх і зовнішніх процесів компанії та зможете швидше знаходити важливу інформацію.
  • Поява критичного аналізу даних. Після вивчення програми ваші фахівці більше почнуть розбиратися в таблицях, розвивати свій аналітичний розум і швидше шукати необхідну інформацію для поліпшення процесів компанії.
  • Консолідація всіх корпоративних даних. Якщо ваші співробітники будуть знати, як створювати ефективні електронні таблиці, значить вони зможуть створювати правильні звіти. У свою чергу, там будуть вказані правильні порівняльні дані для прийняття важливих рішень.
  • Проблеми перестануть бути затяжними і глобальними. Порівняльні звіти даних за допомогою програми Excel допоможуть владнати розбіжності, знаходити рішення за допомогою логіки і чітких даних, а не поспішних рішень через те, що хтось зробив «класну» пропозицію компанії.
  • Загальне поліпшення компанії на різних рівнях. Співробітники, які правильно використовують Excel, зазвичай більш організовані. В результаті це поширюється не тільки на їх роботу, а й на всю команду, компанію. Це означає, що компанія буде працювати як швейцарський годинник.

На які курси Excel варто звернути увагу?

Все залежить від ваших потреб, рівня знань і спеціальності співробітників і цілей, які ви перед собою ставите. Курси Excel можуть бути базового та просунутого рівнів. Ми пропонуємо авторські курси Excel для фінансистів, економістів, логістів та всіх, хто зацікавлений в цій програмі. У Навчальному центрі «Мережні Технології» є:

Кожен з цих авторських курсів НЦ проводиться за будь-якої версії Excel, яку використовує ваша компанія. Дізнайтеся більше про особливості корпоративного навчання або зв'яжіться з нашим фахівцем.