Розширюй можливості команди з Microsoft Power Platform | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Розширюй можливості команди з Microsoft Power Platform

Лютий 22, 2023 Microsoft Power Platform Power Apps

Microsoft Power Platform – це набір low-code інструментів, які дозволяють компаніям створювати власні бізнес-додатки, автоматизувати бізнес-процеси та аналізувати дані.

Платформа складається з 4 основних компонентів:

  • Power Apps: малокодова платформа для створення власних бізнес-додатків. Power Apps дозволяє компаніям створювати як звичайні програми, так і програми на основі моделей, які можна використовувати на різних пристроях.
  • Power Automate: інструмент для автоматизації бізнес-процесів. Power Automate дозволяє компаніям створювати робочі процеси, які автоматизують повторювані завдання та інтегруються з іншими системами.
  • Power BI: інструмент бізнес-аналітики, який дозволяє компаніям створювати інтерактивні звіти та інформаційні панелі. Power BI можна використовувати для аналізу даних з різних джерел і отримання інформації про ефективність бізнесу.
  • Power Virtual Agents: інструмент для створення чат-ботів і діалогових агентів. Power Virtual Agents дозволяє автоматизувати обслуговування клієнтів та виконувати інші завдання за допомогою чат-ботів.

Платформа Microsoft Power Platform може бути корисною для бізнесу, вона забезпечує:

  • Підвищення продуктивності: Автоматизуючи повторювані задачі за допомогою спеціальних бізнес-додатків, Microsoft Power Platform може допомогти компаніям підвищити продуктивність і скоротити час, що витрачається на виконання завдань вручну.
  • Покращення взаємодії з клієнтами: Завдяки чат-ботам і діалоговим агентам, створеним за допомогою Power Virtual Agents, компанії можуть забезпечити кращий клієнтський досвід та автоматизувати обслуговування клієнтів.
  • Краще прийняття рішень: Завдяки інструментам бізнес-аналітики, що надаються Power BI, компанії можуть отримати уявлення про ефективність бізнесу та приймати кращі рішення.
  • Зниження витрат на розробку: Завдяки low-code інструментам, що надаються платформою Microsoft Power Platform, компанії можуть створювати власні бізнес-додатки та робочі процеси за нижчою вартістю, ніж традиційні методи розробки.

Тренінги для освоєння Microsoft Power Platform

Microsoft розробив ряд курсів, які дозволять спеціалістам різних напрямків здобути теоретичні знання та практичні навички для роботи з Power Platform:

PL-900T00 Основи Microsoft Power Platform – це теоретичний курс для тих, хто хоче дізнатися про Power Platform та її можливості, без необхідності мати технічні навички чи знання програмування. Він надає огляд платформи та її компонентів і охоплює такі теми, як створення додатків і робочих процесів, автоматизація бізнес-процесів та аналіз даних.

PL-100T00 Конструктор додатків Microsoft Power Platform – курс зосереджений на створення власних бізнес-додатків за допомогою Power Platform. Він охоплює такі теми, як створення додатків на основі канви та моделей, створення моделей даних, інтеграція джерел даних та автоматизація бізнес-процесів за допомогою Power Automate. Слухачам курсу рекомендується мати базове розуміння Power Platform та Microsoft Office, він підійде для:

  • осіб, які хочуть створювати власні додатки для своєї організації з використанням Power Platform;
  • бізнес-аналітиків, які хочуть створювати власні бізнес-додатки без написання коду;
  • ІТ-фахівців та просто досвідчених користувачів, які хочуть створювати кастомні додатки для оптимізації своїх робочих процесів, але можуть не мати навичок розробки для написання коду.

PL-200T00 Функціональний консультант платформи Microsoft Power Platform – курс призначений для осіб, які хочуть стати функціональними консультантами й зосередитися на бізнес-аспектах Power Platform, таких як розробка та впровадження рішень, що відповідають бізнес-вимогам. Курс PL-200 не має попередніх вимог, але рекомендується мати базове розуміння платформи Power Platform та Microsoft Dynamics 365. Курс підходить для:

  • бізнес-аналітиків, функціональних консультантів та інших ІТ-спеціалістів, які хочуть отримати навички використання платформи Microsoft Power Platform для створення та розгортання бізнес-додатків;
  • спеціалістів, які відповідають за конфігурацію та налаштування Microsoft Dynamics 365 і хочуть навчитися використовувати Power Platform для покращення своєї роботи.

PL-300T00 Аналітик даних Microsoft Power BI – призначений для аналітиків даних, які хочуть покращити свої навички та знання платформи Microsoft Power BI. Учасники дізнаються, як використовувати Power BI для підключення до різних джерел даних, побудови моделей даних і створення звітів та інформаційних панелей, які надають цінну інформацію для їхніх компаній. Курс охоплює наступні теми: аналіз даних, візуалізація даних, моделювання даних, інтеграція даних, служба Power BI.

Курс підходить для:

  • аналітиків даних, бізнес-аналітиків та інших ІТ-спеціалістів, які хочуть отримати навички використання платформи Microsoft Power BI;
  • спеціалістів, які відповідають за аналіз даних і звітність у своїх компаніях і хочуть навчитися створювати переконливі візуалізації та звіти, які допомагають приймати бізнес-рішення.

PL-400T00 Розробник платформи Microsoft Power – курс призначений для спеціалістів, які хочуть стати розробниками й зосередитися на проєктуванні та створенні індивідуальних рішень з використанням Power Platform. Фокусується на навчанні слухачів створенню користувацьких рішень з використанням передових інструментів розробки, таких як Power Apps, Power Automate і Power BI. PL-400 вимагає хорошого розуміння Power Platform, а також досвіду роботи з такими мовами програмування, як JavaScript, C#, JSON, TypeScript, HTML, .NET/ASP.NET, веб-API RESTful, Microsoft Azure й Microsoft 365.

PL-500T00 Розробник Microsoft Power Automate RPA – фокусується на набутті навичок автоматизації процесів за допомогою Robotic Process Automation (RPA) та Power Automate Desktop. Слухачі будуть працювати з параметрами, потоками, функціями запису, умовами, циклами, змінними, зображеннями, обробкою помилок та винятків. Також дізнаються, як автоматизувати обробку електронної пошти, інтерфейси користувача, системні служби і як реалізувати розширену логіку в Power Automate. Необхідні умови: мати досвід роботи з JSON, хмарними потоками та службами Azure, інтегрувати рішення зі службами REST та SOAP, аналізувати дані за допомогою Microsoft Excel, VBScript, Visual Basic для додатків (VBA), HTML, JavaScript, однією або декількома мовами програмування та набором інструментів Microsoft Power Platform (AI Builder, Power Apps, Dataverse та Power Virtual Agents).

PL-600T00 Архітектор рішень Power Platform – курс призначений для спеціалістів, які хочуть стати архітекторами рішень і зосередитися на проєктуванні та архітектурі комплексних рішень з використанням Power Platform. Курс охоплює такі теми, як проєктування рішень, управління життєвим циклом додатків і розгортання рішень, зосереджений на навчанні слухачів розробляти складні рішення корпоративного рівня, він охоплює такі теми, як моделювання даних, інтеграція з іншими системами, безпека та взаємодія з користувачем. Необхідні умови: PL-600 вимагає хорошого розуміння платформи Power Platform, а також досвіду проєктування та архітектури рішень. Microsoft рекомендує, щоб слухачі мали досвід роботи з Dynamics 365, Azure та іншими технологіями Microsoft.

В залежності від обраного напрямку спеціалісти зможуть розвивати свої навички роботи з Power Platform, покращуючи результати своєї діяльності:

  • Підвищення ефективності: спеціалісти можуть скоротити час, що витрачається на виконання завдань вручну за допомогою автоматизації повторюваних задач та інтеграції з іншими системами.
  • Покращена співпраця: Microsoft Power Platform дозволяє співпрацювати з іншими відділами та командами для створення власних бізнес-додатків та автоматизації бізнес-процесів.
  • Скорочення часу на розробку: завдяки інструментам з низьким рівнем коду та без коду, що надаються Microsoft Power Platform, можна створювати власні бізнес-додатки та робочі процеси набагато швидше, ніж за допомогою традиційних методів розробки.
  • Масштабованість: Microsoft Power Platform можна легко масштабувати, щоб задовольнити потреби зростаючого бізнесу. Зі збільшенням кількості користувачів і процесів, платформа не вимагаючи додаткових ресурсів може впоратися зі зростаючим робочим навантаженням.