Ігри та програми для вивчення програмування | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Ігри та програми для вивчення програмування

Жовтень 29, 2021 курси академія

Розвиток автоматизації та діджиталізації в усьому світі значно підвищує інтерес до ІТ-спеціальностей. Особливо приваблює програмування, яке обіцяє гідну оплату та цікавий розвиток. Тому навіть затребувані в інших областях фахівці наважуються на зміну напряму та хочуть перекваліфікуватися на програмістів. Але на шляху до освоєння нової професії програміста у багатьох новачків може виникнути стереотип, що вивчати мову програмування складно та нудно. Особливо, якщо займатися самонавчанням на безкоштовних ресурсах.

Починаючи самостійне навчання практично всі постають перед такими труднощами, як відсутність часу та необхідність докладати зусиль. У легкій та доступній формі впоратися з цими труднощами допоможе велика кількість цікавих програм та ігор.

Мобільні додатки для програмування

Саме завдяки таким доступним ресурсам, як мобільні додатки, отримати базові знання з програмування стало легше і простіше. За допомогою додатків можна щодня приділяти час для знайомства з популярними мовами програмування, оскільки мобільний телефон завжди з собою.

Пропонуємо декілька цікавих та доступних всім додатків.

Solo Learn

Мови, що вивчаються: Python, Java, JavaScript, C #, C ++, HTML, PHP, CSS, SQL, Swift, jQuery, Ruby

Один з найпопулярніших та об'ємних за навчальними матеріалами мобільний додаток. У ньому зібрані курси широко використовуваних мов програмування та фреймворків, які розділені на рівні від новачка до професіонала.

Інтерфейс зручний та зрозумілий. Для кожного обраного курсу є кілька вкладок:

  • «Навчатися» - містить повну базу уроків з кодування обраною мовою програмування;
  • «Грати» - дозволяє взяти участь в мережевих битвах на перевірку знання мови;
  • «Код» - відкриває інтегроване середовище розробки, в якій можна практикувати пройдений матеріал;
  • «Обговорити» - відкритий форум для користувачів Solo Learn, в якому можна задавати та обговорювати різні питання по курсу.

Навчання – російська мова.

Доступ до ресурсів – безкоштовний.


Start Android

Мови, що вивчаються: Java

Відмінна освітня програма з базовим курсом, який допоможе розпочати навчання мови Java. Для вивчення доступні різні заняття з наочними прикладами та фрагментами коду. Такі приклади допомагають швидше засвоїти механіку програмування. Проходження курсу розроблено з поступовим підвищенням складності, що робить навчання ефективним та цікавим.

У додатку є можливість змінювати шрифти та візуальне оформлення на свій смак, а також відзначати пройдені уроки та залишати закладки. В останню версію програми розробники додали офлайн-режим, що зручно у разі відключення мобільного пристрою від Інтернету.

Навчання – російська мова.

Доступ до ресурсів – безкоштовний.


Grasshopper: learn to code

Мови, що вивчаються: JavaScript

Відмінний варіант для новачків у програмуванні. Цей додаток входить до кращих навчальних ресурсів. Навчання JavaScript у Grasshopper представлено в ігровій формі, доступній для швидкого освоєння.

Уроки невеликі за обсягом, не втомлюють та цікаві. Навчання ґрунтується на простому, зручному у використанні конструкторі.

Навчання – англійська мова.

Доступ до ресурсів – безкоштовний.


Programming Hero

Мови, що вивчаються: Python, HTML, CSS, JavaScript

За допомогою цього додатку можна навчитися програмування цікаво та весело. Ігрова платформа включає навчання мови програмування Python, основ JavaScript, HTML і CSS. Навчальна платформа дозволяє створити власну гру, навчиться кодувати, проходячи вікторини, швидше засвоювати інформацію завдяки візуальним ефектам та кумедним ілюстраціям.

Крім навчання програмуванню у додатку закладено матеріали з баз даних, алгоритмів, веб-розробки.

Навчання – англійська мова.

Доступ до ресурсів – умовно-безкоштовний, повний доступ по підписці.

Навчання за допомогою мобільних додатків проходить легко і зручно. Приділити увагу цікавому заняттю можна дорогою додому чи на роботу. Ще цікавіше і веселіше вивчати мову програмування, проходячи навчальні ігри, яких сьогодні величезна кількість.


Ігри для програмування

Пропонуємо ознайомитися з найпопулярнішими та найефективнішими іграми, за допомогою яких вивчити ази мов програмування стане веселим та нескладним завданням.

Code Combat

Мови, що вивчаються: JavaScript, Java, Python

Яскрава анімаційна гра з захопливим сюжетом. Знаходиться у вільному доступі для гравців усього світу та має відкритий код. Переглядаючи вихідний код та вносячи свої правки до нього, сотні гравців допомогли стати Code Combat краще.

У грі для свого персонажа потрібно писати команди обраною для вивчення мовою програмування. Мета гри – провести свого героя до фінішу, збираючи на шляху кристали.

Навчання – англійська та російська мова.

Доступ до ресурсів – платний.


Code Monkey

Мови, що вивчаються: CoffeScript, Python

Ігрова онлайн-платформа із веселою анімацією. Гра проста та доступна навіть дітям. Процес навчання розбитий на невеликі рівні по кілька хвилин. Зупинити гру можна будь-якої миті, прогрес зберігається в обліковому записі. Допомагає швидко освоїти основу програмування.

Навчання – англійська та російська мова.

Доступ до ресурсів – платний, є безкоштовний пробний період.


Cyber DoJo

Мови, що вивчаються: PHP, Python, Java, JavaScript, Ruby

Ігровий простір DoJo – це місце зустрічі програмістів-початківців, які хочуть прокачати свої знання на практиці. Зібравшись із різних куточків світу, групи розробників змагаються у вирішенні завдань із використанням певних мов програмування чи разом обговорюють можливі варіанти рішення.

Відмінно підходить для тих, хто вже освоїв ази та хоче потренуватися в написанні коду на реальних завданнях. Допомагає прискорити навчання програмуванню PHP і таким популярним мовам, як Python, Java, JavaScript.

Навчання – англійська мова.

Доступ до ресурсів – безкоштовний.


Code Hunt

Мови, що вивчаються: Java, C#

Легка в засвоєнні гра як для кодерів-початківців, так і для більш просунутих програмістів. Проходження рівнів полягає у виконанні різної складності завдань, у яких потрібно змінювати код за вказаними вхідними даними. Правильність та чистоту коду визначає компілятор, виставляючи оцінку за трибальною шкалою.

Грати можна на онлайн-ресурсі або завантажити на свій ПК.

Навчання – англійська мова.

Доступ до ресурсів – платний.


Самостійне вивчення програмування за допомогою ігор та мобільних додатків є ефективним способом для розробників-початківців. Особливо коли бажання навчиться писати код зіштовхується зі страхом складності освоєння цієї навички. Спробувавши свої сили у легкій та доступній формі, можна подолати ці страхи та набути впевненості у своїх можливостях.

Навчальні ігри та програми підходять для тих, хто тільки почав свій шлях до освоєння програмування. Для глибшого вивчення будь-якої мови програмування потрібно пройти професійні курси.

Тільки на курсах досвідчені тренери дадуть відповіді на всі питання в процесі навчання, допоможуть швидше освоїти знання, простежать за регулярністю проходження занять.


Академія «Мережні Технології» пропонує курси програмування мовами Java, JavaScript, PHP, Python. Для вибору курсу зв'яжіться с нашим менеджером, який відповість на всі питання.