Як вибрати навчальний центр серед безлічі пропозицій? | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Як вибрати навчальний центр серед безлічі пропозицій?

Напевне всім знайома ситуація, коли вирішив записатись на курси, але не знаєш куди саме піти навчатись та який навчальний центр вибрати. Можна просто розгубитись серед різноманіття сучасних навчальних центрів. Вони такі різні: в кожному свої методи та форми навчання, різні програми, інструктори.

Як же зробити правильний вибір?

Потрібно знати на що саме звертати увагу, і тоді процес вибору потрібного закладу буде легким та швидким.

Досвід роботи

Зверніть увагу на тривалість роботи навчального центру на ринку освітніх послуг.

Ознакою професіоналізму в будь-якій сфері є стабільність роботи компанії. Довгострокова робота навчального центру — найкращий показник надійності, а також якості послуг, що надаються студентам.

За роки роботи, професійна компетентність центру тільки зростає. Налагоджуються всі навчальні процеси:

  • підбираються кваліфіковані тренери з достатнім рівнем професійної підготовки;
  • оптимізуються та удосконалюються програми занять, що відповідають всім сучасним методикам навчання;
  • створюються необхідні комфортні умови для студентів для навчання в аудиторіях, так і онлайн.

Якщо центр працює вже багато років, це означає, що він має значний досвід ведення курсів та підтверджену позитивну репутацію. Студенти та компанії довіряють своє навчання такому НЦ.

Тренерський склад

Тренери — саме головне, на що потрібно звернути увагу при виборі навчального центру.

Від професіоналізму та досвідченості тренера залежать знання студентів. Найкращі тренери мають експертні знання з конкретної області та широкий кругозір. Вони здатні дохідливо донести інформацію та зацікавити студента. Вмілі тренери вміють працювати як з початківцями й новачками, так і з професіоналами своєї справи.

Краще вибирати досвідченого тренера, що має практичний досвід роботи. Такі тренери не тільки знайомі з теорією, а й навчать використовувати знання на практиці. Також, вони з легкістю поділяться нюансами, пов’язаними з темою занять, та цікавими кейсами зі своєї практики. Завдяки цьому студенти отримають прикладні навички, які можуть бути використані в роботі.

Репутація

Відгуки клієнтів – найкраще джерело інформації про навчальний центр.

Перед тим як записатись на курси, варто почитати відгуки студентів, що вже проходили навчання. Вони відображають правдиву інформацію про курси: в них можна знайти відповіді на питання, що вас цікавлять, або навіть негативні факти, про які замовчує НЦ. А якщо курси порадили знайомі, то можна поцікавитись в них про їх думку, яке враження залишилось після проходження курсів.

Перевірте які компанії проводять навчання своїх співробітників в центрі. Відомі компанії, власники гучних брендів, державні установи завжди довіряють тільки перевіреним компаніям. Річ у тому, що вибір корпоративних програм навчання проводиться спеціалістами по навчанню персоналу, які ретельно відбирають дійсно кращі учбові центри.

Клієнтоорієнтованість

Успішні навчальні центри завжди ставлять на перше місце забезпечення позитивного учбового досвіду студентів.

НЦ має створити комфортне навчальне середовище для всіх студентів, адже навчання проходять як новачки без опиту відвідування занять, так і постійні слухачі. Менеджери у професійних НЦ завжди готові допомогти підібрати курс, що відповідатиме запитам, потребам та здібностям кожного студента. Вони проконсультують щодо будь-якого питання, та підтримають студентів, навіть якщо вони просто стурбовані проходженням курсу або не впевнені у навчанні онлайн.

Окрім вищезазначеного, зверніть також увагу на такі деталі пов’язані з навчанням:

  • Тривалість навчання

Навчальний центр піклується про особистий час студентів, тому організовує навчальний процес так, щоб за короткий проміжок часу студенти встигли отримати максимальний обсяг знань. Розуміючи зайнятість кожного студента, підбирається оптимальна тривалість занять і всього навчання.

  • Програма занять

Програми курсів будуються з використанням сучасних методів навчання, щоб допомогти студентам краще засвоювати отримані знання. З програми занять прибирається вся зайва інформація, та залишається тільки найнеобхідніша теорія. В залежності від курсу, забезпечується необхідний обсяг теоретичних знань, та підбирається кількість практичних занять.

  • Вартість навчання

Навчальний центр завжди намагається зробити так, щоб ціна курсів відповідала їх якості та була цілком доступною. НЦ мають прозоро озвучувати вартість курсів, чітко вказуючи з чого саме вона складається: скільки академічних годин включає курс, чи які методичні матеріали видаються студентам. Окрім цього, постійним клієнтам часто надаються знижки на курси, що також свідчить про зацікавленість та лояльне відношення центру до своїх клієнтів.

Найголовніше, що має вміти робити НЦ – знати методи та способи, як розпалювати бажання до навчання та вправно підтримувати цей вогник.

Дуже важливо вибрати той навчальний центр, який відповідав би вашим потребам, щоб хотілось повертатись туди знов і знов. Проаналізуйте всю отриману інформацію щодо НЦ та зробіть правильний вибір.