Чи варто відкладати навчання на потім? | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Чи варто відкладати навчання на потім?

Квітень 22, 2022 курси академія

Сьогодні кожен з нас усвідомлює наскільки цінне наше життя та наш час. Наскільки важливо не втрачати жодної можливості та нагоди для саморозвитку і самовдосконалення. Скільки разів ми шкодували про те, що планували щось почати вивчати, і так і не вдалося. Мріяли піти на курси та отримати нові знання, змінити роботу та навіть почати нове життя в новій країні.

Завжди існує якесь «згодом, потім, колись», куди можна відкласти своє життя. Тому що здається, що «сьогодні» ще не вдалий час для дій. Тому що для виконання задуманого потрібен вільний час, бажання, натхнення. І так все відкладається, а потім настає пора новорічних та травневих свят, і взагалі потрібно вже у відпустку. Для більшості людей повсякденне життя — це пошук оптимального моменту для того, щоб щось зробити. І пошук цього моменту розтягується на місяці та роки.

Всім нам знайоме почуття жалю про те, що ми пізно почали діяти. І що якби ми почали вивчати щось минулого року, то сьогодні був би якийсь проміжний результат. Але сьогодні нічого немає, бо ми не почали, бо був не той час.

Це стосується будь-якої справи, навички, вміння.

Навіщо йти на курси водіїв, якщо можна взяти таксі? Навіщо вчити англійську мову, якщо вона не знадобиться в повсякденному житті?  Навіщо йти на IT курси, якщо я не збираюсь змінювати професію?

Обставини можуть скластись так, що частина цих навичок із неважливих може перейти в обов'язкові. Як часто ми недооцінювали важливість інвестування у себе та свої вміння. Багато хто зіткнувся з великою кількістю провалів у навичках, які зараз дуже б полегшили життя.

Потрібно діяти тут і зараз, а не чекати на мотивацію.

Давно хотіли переглянути вебінар чи майстер-клас, прочитати навчальну літературу чи планували записатись на курси програмування, розробки чи тестування – не гайте часу!

В будь-який момент, ми можемо бути вимушені змінити свій звичний образ життя, змінити роботу. І саме тоді нам і знадобляться отримані нові знання.

Дуже важливо усвідомити наскільки швидкоплинний час, і що не варто більше його витрачати на не важливі речі. Настав час переглянути всі свої дії, почати жити інакше, зайнятися нарешті тим, що є необхідним та корисним — навчанням.