Як мотивувати себе на навчання? | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Як мотивувати себе на навчання?

Квітень 30, 2021 курси освіта
IT courses motivation

ІТ-фахівець – це один з тих професіоналів, якому варто постійно зростати і розвиватися. Зрозуміло, що в ІТ-сфері є базові речі, які вивчають всі початківці. Але в той же самий момент в ІТ-сфері постійно виникають нові технології, можливості, мови та багато іншого. В результаті навіть досвідчений девелопер може загубитися в потоці інформації та втратити інтерес до індустрії. У статті ми розглянемо питання, як повернути мотивацію, яку мету для цього ставити і чому не варто нехтувати ІТ-курсами.

Як мотивувати самого себе?

Це чудово, коли ваша компанія мотивує вас для роботи. Але, щоб по-справжньому розвиватися як фахівець, мотивація повинна йти від вас. Ми розуміємо, що буває нелегко себе вмотивувати на щось нове. Адже це потрібно виходити із зони комфорту і щось робити. Швидше за все ви будете відтягувати зміни до точки кипіння. В результаті це можуть бути поспішні й необдумані рішення, які можуть привести до провалів. Щоб уникнути подібного сценарію, ми пропонуємо вам чесно відповісти на 3 питання перед тим, як ви вирішите щось міняти або покращувати в кар'єрі.

  • Чому ви хочете щось поміняти/поліпшити в своїй робочій сфері?

    Тут може бути кілька причин. Ви вигоріли на посаді. Ви розумієте, що вам не вистачає знань. Вас не влаштовує рівень заробітної плати. Якщо ви поміняєте структуру речень, то невдоволення можна швидко перетворити в мотивацію: Вам необхідно підвищення/нова робота. Вам необхідно отримати більше знань. Вам необхідна така посада, де зарплата відповідала б вашим очікуванням.

  • Як ви можете цього досягти?

    Ви визначилися з метою, тепер пора подумати про те, як її можна досягти. Як варіант ви можете почати шукати нову роботу з необхідною зарплатою, умовами і розвитком для вас як фахівця. Але перед тим, як радикально міняти місце роботи можна почати з навчання. Адже, як мінімум, в двох з трьох пунктів, щоб досягти мети, потрібно розширювати свої знання та світогляд. Додаткова освіта тільки допоможе вам швидше досягти того, чого ви бажаєте, і допоможе твердо стояти на кар'єрній драбині.

  • Що у вас для цього є?

    З метою та можливим шляхом її досягнення ми визначилися. Тепер час взятися за інструмент, який допоможе вам її досягти. У вашому випадку – це  курси, які відповідають вашій спеціальності або ж межують з нею. Ви завжди можете піти на курси, які ніяк не пов'язані з вашою спеціальністю. Тоді ви повинні бути готові до того, що до мети ви будете йти трохи довше, ніж ви того очікуєте. Крім цього ви можете зайнятися самоосвітою. Але тоді вам доведеться витратити більше енергії та терпіння, ніж якщо ви б ходили на курси до досвідченого викладача в Навчальному центрі «Мережні Технології».

Яка ще буває мотивація на роботі?

Вище ми трохи згадали, про те які можуть бути цілі в кар'єрі, які мотивують піти на додаткове навчання. Тепер же ми розглянемо їх трохи детальніше. Серед них:

Кар'єрний ріст. Завжди можна зупинитися на досягнутому і нікуди не рухатися. Це якщо ви старший спеціаліст з роками досвіду, до якого всі звертаються за порадою. Але якщо ви тільки на початку або в середині своєї кар'єрної драбини, не варто довго стояти на місці. Зазвичай, щоб отримати нову посаду, необхідно показати різницю в знаннях. Адже ніхто не підвищить вас до middle розробника або ІТ-фахівця, якщо ви не покажете відповідні знання.

Нові обов'язки. Це не зовсім підвищення, але символ того, що вам достатньо довіряють, щоб перекласти на вас більш складні та нестандартні обов'язки для вашої посади. Але тут ви повинні проявити ініціативу, необхідні знання та готовність до додаткової роботи.

Визнання досягнень. Немає такої здорової людини на Землі, яка буде відрікатися від похвали. Адже вона мотивує і надихає на нові досягнення. Це можуть бути, як і похвала в усній формі, так і матеріальна. Але, щоб отримати комплімент за виконану роботу, потрібно знову-таки розвиватися і вивчати нове.


Як бачите шлях до будь-якої з цілей лежить через постійне навчання. Ми розуміємо, що іноді складно мотивувати себе на відвідування курсів. Але кожен раз, коли ви сумніваєтеся, просто згадайте, що поки ви самі себе не підштовхнете на зміни, ніяка мотивація на роботі вам не допоможе.

Навчальний центр «Мережні Технології» готовий вам допомогти в мотивації вас на розвиток. Зв'яжіться з нами, і ми уважно вислухаємо ваші плани та цілі. Якщо ви ще не визначилися з курсом, ми підберемо його вам відповідно до вашої спеціальності та досвіду. Ознайомтеся з нашим розкладом найближчих курсів, варіантами навчання та відповідними курсами.

Якщо ж ви точно знаєте, чого хочете від своєї кар'єри, швидше записуйтеся на курс. НЦ «Мережні Технології» чекає на вас!