Вільний Linux для роботи та творчості | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Вільний Linux для роботи та творчості

Травень 14, 2020 linux

Операційні системи та додатки сімейства Linux створюються світовою спільнотою програмістів та поширюються вільно. Користувачі можуть безкоштовно встановлювати та користуватися, поширювати та змінювати програмне забезпечення, а також використовувати його з комерційною метою.

За кілька десятиліть розроблені, підтримуються та успішно використовуються Linux-дистрибутиви, орієнтовані на різних користувачів та різні технічні можливості комп'ютерної техніки. Створено дистрибутиви для початківців та домашніх користувачів, музикантів та комп'ютерних художників, фахівців з кібербезпеки та хакерів, системних адміністраторів та розробників додатків. Існують легкі дистрибутиви для старих комп’ютерів, які, однак, працюють. Є спеціалізовані дистрибутиви, які забезпечують анонімність перебування в Інтернеті, високу продуктивність роботи або, наприклад, оптимізовані для наукових розрахунків. Корпоративні дистрибутиви можуть поширюватися на комерційній основі або безкоштовно.

Всі хочуть скористатися перевагами Linux. Найбільші IT-компанії створюють та підтримують свої дистрибутиви Linux, це допомагає їм краще розуміти тенденції розвитку технологій. Навіть в Microsoft Windows 10 передбачена Windows Subsystem for Linux, це програмний шар сумісності для запуску Linux-додатків без віртуалізації. Зауважимо, що операційні системи для мобільних пристроїв iOS та Android також засновані на Linux-технологіях.

Екосистема Лінукса надзвичайно різноманітна і тому дуже стійка. Викликає захоплення той факт, що складне програмне забезпечення, яке створене на добровільних засадах та розповсюджується безкоштовно, у всьому світі використовується на персональних комп’ютерах та серверах, для функціонування Інтернету, в потужних дата-центрах та навіть в суперкомп'ютерах.

Складнощі адміністрування та роботи в операційних системах сімейства Linux легко долаються за допомоги світової Linux-спільноти, а також спеціалізованих курсів Навчального центру «Мережні Технології».

Ми в нашому Навчальному центрі дуже любимо Linux, тому викладаємо курси Linux комплексно. Розроблені авторські курси Linux для користувачів, адміністраторів та фахівців з проектування та побудови мереж. Є курси з контейнеризації додатків та роботи з базами даних. Це хороші, методично вивірені навчальні програми, які містять великий обсяг теоретичних матеріалів та, що найважливіше, практичних занять.

У нас можна скласти сертифікаційні іспити Linux Professional Institute, щоб підтвердити свої знання експерта з технологій Linux. Пропонуються кілька рівнів сертифікації. Можна підтвердити знання основ операційної системи Linux або стати сертифікованим фахівцем, здатним адмініструвати систему, здійснювати проектування і розгортання малих та середніх мереж, а також створювати безпечну IT-інфраструктуру корпоративного масштабу з можливістю віртуалізації та інтеграції сервісів Linux. Для досвідчених фахівців є можливість отримати сертифікацію DevOps-інженера. Сертифікація Linux Professional Institute істотно підвищує шанси IT-фахівців отримати високооплачувану роботу та взяти участь у цікавих проектах.