Role-based сертифікація на заміну MCSA, MCSE і MCSD | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Role-based сертифікація на заміну MCSA, MCSE і MCSD

Microsoft certification update

З 31.01.2021 Microsoft повністю припинив проводити сертифікацію за програмами MCSA, MCSE і MCSD. Тепер на їх заміну прийшла Role-based сертифікація.

Role-based сертифікація ділиться на 4 основні напрямки:

  • Azure

    Хмарна платформа, яка містить в собі рішення IaaS, сервіси та інструменти, які допомагають з розвитком хмарних додатків.

  • Microsoft 365

    Комплекс відомих додатків Office разом з хмарними службами, порталу SharePoint, електронної пошти та Microsoft Teams, які призначені для забезпечення хмарного сховища і поштового хостингу компанії.

  • Dynamics 365

    Комплекс продуктів, які допомагають з автоматизацією продажів, спілкуванням з клієнтами й управлінням ресурсами компанії.

  • Power Platform

    Платформа, яка складається з 4 продуктів (Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents), які в комплексі допомагають з аналізом інформації, автоматизацією процесів, створенням додатків і веб-агентів.

Microsoft чітко розписав ролі/спеціальності, які можна отримати в кожному з напрямків. Так виглядає розподіл Ролей у напрямку Azure:

Azure role-based certification

Сертифікація ділиться на 3 рівні – Fundamentals, Associate і Expert.

Як правило, для отримання ролі досить здати 1-2 іспити. Але для деяких сертифікацій необхідний попередній рівень сертифікації або певний статус. На інфографіці такі сертифікації відзначені спеціальним символом.

Більш детальна інформація щодо іспитів, які необхідно здати, щоб отримати спеціальність, представлена ​​у нас на сторінці з сертифікації. Або ви можете відвідати сайт Microsoft, де можна знайти необхідний іспит за продуктами, ролями, рівнями кваліфікації та типам сертифікації.

DevOps

Скасування перехідних іспитів

Перехідні іспити були необхідні для підтвердження знань і навичок для нової сертифікації та зазвичай охоплювали різницю між попередньою і новою сертифікаціями. Тепер же Microsoft прибрав цю можливість.

Оскільки в нових Role-based сертифікації мова йде про кардинально інші технології, вам необхідно буде вивчати їх, а потім підтверджувати набуті навички та знання здачею іспитів.

Як тепер бути з сертифікацією Windows Server?

Також не планується окремих сертифікацій з SQL Server і Windows Server 2019 або будь-який інший версії цих продуктів. Якщо ви планували отримати сертифікацію за новою версією, то, на жаль, такої можливості більше не буде.

Чи буде можливість оновити Role-based сертифікат?

З березня 2021 року ви зможете продовжити отриману Role-based сертифікацію на платформі Microsoft Learn. Якщо раніше вам необхідно було виділяти час і гроші, щоб перездати іспит, тепер же атестацію можна пройти:

  • онлайн
  • безкоштовно
  • в будь-якому зручному для вас місці
  • в будь-який час до закінчення терміну сертифікації

Після проходження атестації, термін сертифікації автоматично продовжиться ще на один рік з моменту продовження. Більш того, щоб підготуватися до атестації, ви зможете скористатися спеціальними безкоштовними уроками. Про атестацію згадується в спільноті Microsoft.

Microsoft також підготував відповіді на актуальні питання на цю тему. Вони оновлюються відповідно до появи нової інформації.


Більш детально про Role-based сертифікації від Microsoft та її здачі вам розповість наш фахівець. Зв'яжіться з нами.