Power BI для ефективного аналізу даних | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Power BI для ефективного аналізу даних

Червень 22, 2021 Power BI курси
Power BI for data analytics

Будь-яка компанія щодня стикається з великим потоком даних, які необхідно збирати й аналізувати. Багато в чому ефективність роботи з цими даними буде залежати від того, як вони з ними обходяться і які інструменти використовують. Ви можете аналізувати зібрані дані у звичному для вас порядку, але таким чином можливо уповільнюєте роботу всієї компанії.

Щоб прискорити та поліпшити питання роботи з даними, компанія Microsoft створила колекцію бізнес-інструментів Power BI. Ми його докладного розглядали в нашому вебінарі «Ефективні інструменти для аналізу та візуалізації даних».

Важливі інструменти  від Microsoft будь-якої бізнес-аналітики

Power BI – це комбінація спеціалізованих інструментів, які допомагають зібрати, проаналізувати та візуалізувати усі корпоративні дані в зручному інтерфейсі. Існує відразу кілька компонентів:

  • Power BI Desktop – локальний додаток з усіма необхідними інструментами, який працює незалежно від Інтернет-з'єднання на пристрої.
  • Служба Power BI – хмарна служба, в якій можуть працювати багато співробітників одночасно.

Їх головна відмінність полягає в тому, що співробітники працюють з Power BI Desktop для створення звітів, а службу використовують, коли їм необхідно поділитися цими ж звітами для загального редагування. До Power BI також відносяться:

Power Pivot – Excel налаштування, яке необхідне для аналізу великого обсягу даних і розробки комплексних моделей даних. Більш того, ви можете працювати з даними з різних джерел і ділитися ними на різні платформи. Інші можливості:

  • імпорт даних відразу з декількох ресурсів, можливість пов'язувати їх, створювати стовпці та заходи для обчислення й інше;
  • швидкі аналітичні процеси за допомогою спеціальних алгоритмів;
  • підтримка різних ресурсів даних, на кшталт хмарних середовищ, реляційних баз даних, текстових файлів, багатовимірних ресурсів, Excel файлів;
  • панель управління допомагає адміністраторам з інформаційної безпеки переглядати загальні програми та створювати всі умови для сильного захисту;
  • наявність спеціальних виразів аналізу даних або DAX. Вони допомагають з комплексними обчисленнями, групуванням і аналізом.

Авторський курс NT-PowerP.DAX «Використання Power Pivot і DAX в Excel як інструментів аналізу даних» підійде для вас, якщо ви хочете вивчити можливості інструменту Power Pivot і використовувати його на всі 100%.

Power View – це спеціально розроблена технологія візуалізації інформації, яку зібрали та проаналізували. Візуалізація відбувається в формі карт, діаграм, графіків і інших елементів візуалізації. Всі можливості цієї технології доступні в Excel, SQL Server, SharePoint і Power BI.

Power Query – це надбудова, яка відповідає за вилучення, перетворення та завантаження необхідних даних. Серед можливостей:

  • зрозумілий інтерфейс, який націлений на спрощення вашої роботи;
  • доступ до різних ресурсів даних;
  • робота з великим об'ємом даних для визначення необхідних даних для фільтрації;
  • швидке визначення повторюваного процесу та можливість також швидко його змінити.

Power Map – це схожий інструмент з Power View, який допомагає з 3D-віртуалізацією даних і їх оцінкою з нового боку. За допомогою цього інструменту можна:

  • створити карти даних на базі створених таблиць;
  • поліпшити розуміння та пошук інформації в географічному форматі;
  • створювати відео тури, з якими можна ділитися з іншими користувачами.

Навчальний центр «Мережні Технології» допомагає освоїти всі можливості Power BI на авторських і авторизованих курсах. Вони можуть проходити й індивідуально, і в групах, і навіть на корпоративних умовах. Варіант навчання вибирати вам. Детальніше про умови навчання ви можете дізнатися у нашого фахівця, який допоможе визначитися з курсом і відповість на всі питання.