Професія Front end розробник: що включає та як освоїть | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Професія Front end розробник: що включає та як освоїть

Грудень 10, 2021 курси академія

Однією з найрозвиненіших і необхідних областей програмування є Front end розробка. Без неї не обходиться жоден web-сайт або web-додаток, які створюються щоденно у величезній кількості. І в перспективі затребуваність у розробці сайтів та додатків буде лише зростати.

Front end development передбачає створення видимої користувачеві частини інтернет-сторінки, що відкривається під час переходу на сайт. Весь видимий інтерфейс, кнопки переходу на інші сторінки, відформатований текст, красиво розміщені картинки та анімації з'явилися на сайті завдяки навичкам та вмінням Front end розробника, який освоїв мови розмітки HTML, використовує стилі CSS та мову програмування JavaScript.

Хто такий Front end розробник?

Front end розробник зазвичай має відразу кілька спеціальностей – виконує роботу верстальника, дизайнера та програміста одночасно. Адже створення сайту передбачає налаштування інтерфейсу користувача з усіма візуальними частинами, включаючи юзабіліті та UI/UX дизайн.

Завдяки багатофункціональності цієї професії та постійному зростанню попиту на неї цілком зрозуміло, що роботодавці пропонують Front end спеціалістам найкращі умови роботи, високі зарплати та різні додаткові «плюшки». Front end розробнику залишається тільки вибрати для себе найбільш вдалий варіант.

І тут назріває питання, що ж потрібно вивчити, щоб набути статусу затребуваного розробника в галузі Front end розробки?

Що являє собою курс Front end?

Навчання на курсі Front end забезпечує отримання всіх необхідних навичок, які допоможуть писати код для створення всієї видимої користувачеві частини сторінки сайту. Код забезпечує правильне розміщення та функціонал для картинок, шрифтів, спливаючих вікон, кнопок, звуків та розмірів елементів. Для створення правильно працюючої сторінки з гарним дизайном та зрозумілим інтерфейсом знадобиться вивчення основ HTML/CSS та мови програмування JavaScript, яку зазвичай викладають у рамках курсів Front end розробки.

Академія Мережні Технології розробила власний курс Front end, який для зручності засвоєння матеріалу розбитий на кілька модулів.

Кожен модуль окремо є автономним та закінченим за вказаною темою та дає можливість отримати роботу з вивченого напрямку. Всі наступні модулі є продовженням попереднього. Проходження всіх модулів за курсом Front end значно розширює навички розробника у цій спеціалізації, що дозволяє вибирати роботу в найкращих IT компаніях на позиції junior чи middle Front end developer.

Теоретичний матеріал подається з переважанням практичних занять під уважним керівництвом досвідчених інструкторів, які зрозуміло надають теоретичну базу та докладно роз'яснюють практичну частину навчання на заняттях, а також підтримують студентів під час виконання домашніх завдань протягом усього курсу. Після проходження модуля студенти виконують практичні завдання у вигляді невеликого проєкту, використовуючи придбанні знання з пройденого матеріалу. Такий підхід дає можливість перевірити себе ще раз, закріпити отриману інформацію і додати проєкт до свого портфоліо.


Пройшовши повний курс Front end можна отримати цікаву затребувану спеціальність з хорошим заробітком, постійно розширюючи свої можливості та навички. Ми пропонуємо почати з будь-якого відповідного рівня і досягти з нами бажаного результату. Пишіть або дзвоніть нам, якщо залишилися питання щодо даного курсу, наші менеджери з радістю дадуть відповідь на них.