ТОП 6 мов програмування для вивчення у 2022 році | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

ТОП 6 мов програмування для вивчення у 2022 році

Главные 6 языков программирования

Популярність тієї чи іншої мови програмування на пряму залежить від сфери, де вона використовується. Тому якісь мови набирають популярність, якісь зменшують обороти. Перед тим, як ви зробите вибір, дайте відповідь на головне питання: де ви збираєтеся застосовувати мову програмування?

Серед головних 6 мов програмування:

  1. JavaScript

Шукайте можливість працювати з фронтенда? Вибирайте JavaScript. Вакансій багато, як і курсів. Більш того, JavaScript знаходиться серед трендових мов програмування на GitHub. Хоч мова і не складна сама по собі, разом з нею вивчають супутні фреймворки й інфраструктуру фронтенда. Якщо вас це не лякає, то ми пропонуємо вивчити JavaScript на курсах Навчального центру «Мережні Технології».

  1. Java

Хоч Java і частина слова JavaScript, ця мова не має ніякого відношення до другої. У випадку з Java, вона активно залучається в бекенд. Багато хто говорить, що ця мова вже не в попиті, але чомусь всі пов'язані конференції, вакансії, курси говорять про інше. Ми навчаємо Java на курсах в нашому Навчальному центрі «Мережні Технології».

  1. C#

C# можна вважати аналогом Microsoft на Java, на ділі це не зовсім так. C# використовується як частина платформи .NET. Раніше, якщо ви планували розробляти програми тільки для Windows, то C# ставала оптимальним варіантом. Тепер же, коли багато хто виконує завдання лише в браузерах, C# стала поруч з Java і їх можуть навіть вивчати разом. Крім цього C# впроваджується в популярному ігровий рушій Unity. Ця мова вивчається на курсах:

  1. Python

Найчастіше Python вибирають як першу мову програмування для вивчення. Вона простіше інших і часто має рішення для базових завдань. ЇЇ можуть назвати не такою ефективною як ту ж C ++, але у цієї мови є свої сфери, де вона активно використовується. Python застосовують у машинному навчанні, бекенді різних веб-сервісів, data science, системному адмініструванні. Якщо ви бачите бажану сферу, тоді вам підійдуть наші курси.

  1. C++

C++ впроваджується там, де необхідно, щоб програмне забезпечення працювало на 100% своїх можливостей. Тому не дивно, коли С++ використовується в іграх, пристроях з малопотужними процесорами (на кшталт автомобілів). Це складна, але корисна мова.

  1. Typescript

Typescript схожа на JavaScript, але вона більш структурована та компілюється з другою мовою програмування. Більш того, вона застосовується для упорядкування JavaScript, але поки ще не замінює її. Вивчити Typescript разом з Javascript можна на курсах:

 

Крім цих мов програмування, в топи входять Kotlin, Swift, PHP і Ruby. Для кожної з них існує певна сфера використання.


З вибором курсу для вивчення мови вам допоможе визначитися наш фахівець, з яким можна поспілкуватися в чаті, по телефону або електронній пошті – контакти.