Небанальний Microsoft Excel | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Небанальний Microsoft Excel

Серпень 03, 2020 microsoft excel
Microsoft Excel

Коли ми запрошуємо наших клієнтів на курси з Microsoft Excel або Excel в зв'язці з BI, ми часто чуємо дві типові відповіді. Перші кажуть, що вони знають Microsoft Excel і рівня їх знань вистачає для роботи. Інші ж впевнені, що Excel, а тим більше Power BI потрібні, як мінімум, аналітикам і, як максимум, фін і комдірам. Але ніяк не їм: маркетологам, бухгалтерам, айтішникам, логістам, тощо.

Але чи дійсно це так, і Excel, наприклад, призначений тільки для роботи з цифрами, звітами та точними даними?

В кінці минулого року музикант і YouTube-блогер Ділан Толлчіф (Dylan Tallchief) записав свій перший відеоролик зі створення музики в програмі Microsoft Excel. Звичайно, сама програма не призначена для створення звуку й її основне завдання це – робота з таблицями. Але самі таблиці виступили в якості MIDI-контролера – звук запускається в послідовності, що прописана в таблиці Excel. Використовуючи маркери «Х», Ділан поміщав їх в табличні комірки, прив'язані до того чи іншого інструменту. У підсумку, у музиканта вийшло щось на кшталт драм-машини.

І хоча, Excel не призначений для створення музики та, за словами, самого блогера – не найзручніша програма для цих цілей, в ньому є схожий з профільними програмними продуктами для створення музики функціонал. Звичайно, порівнювати даний офісний софт ми не будемо ні з Ableton, ні з FL Studio. Ми тільки пропонуємо подивитися на дану програму з іншого, нового ракурсу.

На початку цього року Ділан Толлчіф зробив ще одну спробу створення музичного треку в програмі Microsoft Excel – він написав кавер на хіт норвезької групи a-ha «Take On Me». Вийшло, до речі, досить гідно.

Роботи Тацуо Хоріучі (Tatsuo Horiuchi), 80-річного японського художника – ще один доказ того, що для творчого самовираження немає меж і можуть бути використані навіть такі неочевидні інструменти як Microsoft Excel.

На тему, що для малювання було створено величезну кількість програм і, що Corel Painter або CorelDraw, Photoshop і, нарешті, звичайний Paint підійшли б більше для створення картин можна дискутувати довго.

Картина Тацуо Хоріучі в Excel

Повторимося, можливо, Тацуо Хоріучі вибрав і не найпростіший шлях, але навряд чи знайдеться хтось готовий посперечатися з тим, що його картини, створені в Excel – прекрасні.

Картина Тацуо Хоріучі в Microsoft Excel

НЦ «Мережні Технології» проводить авторські курси з Microsoft Excel. Ми не стверджуємо, що в нашому Навчальному центрі «Мережні Технології» ми навчимо вас створювати музику або малювати картини. Музикант-блогер і пенсіонер-художник – яскраві докази того, що як тільки людині варто подивитися на банальні або очевидні речі під іншим кутом, так, в ту ж мить, народжуються шедеври!