Чому варто вивчати Python в 2021? | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Чому варто вивчати Python в 2021?

Жовтень 21, 2021 академія курси Python

Сфера технологій є найбільш привабливим напрямком для всіх бажаючих змінити професію. Особливо цікавим і затребуваним став навик програмування. І якщо вибирати для свого розвитку професію розробника, то найкращим стартом буде вивчення мови програмування Python. Чому саме її? Давайте розберемося.

Величезна популярність і простота у вивченні

За рейтингами dou використання "пітона" в роботі українськими розробниками займає четверте місце, а серед тих, хто бажає розпочати вивчення Python в 2021 році - друге.

Стрімке зростання використання "пітона" в розробці нових проектів почалося років п'ять тому, і продовжує збільшуватися. Такий зростаючий інтерес до мови має ряд причин.

Легкість вивчення

Однією з головних причин швидко зростаючого попиту є легкість вивчення. Завдяки чистому і простому синтаксису коду, навіть новачкові нескладно пройти навчання Python з нуля та почати програмувати з його допомогою. Для програмування використовуються ключові слова, взяті з англійської мови. А знання базових англійських слів на сьогодні не є проблемою.

Простота написання коду

Порівнюючи його з такими популярними, але складними кодами, як в Java або C ++ можна відзначити, що "пітон" має простий у написанні код і при цьому має великі можливості. Наприклад, при виведенні фрази на монітор, код на "пітоні" займе всього один рядок. Це в три рази менше, ніж на Java і C ++.

У сучасних школах часто школярі починають вивчення Python з нуля, і через короткий час вже вміють програмувати роботів або створювати ігри без особливих зусиль.

Універсальність застосування

Третьою причиною популярності є універсальність використання в різних сферах. Програми на Python однаково працюють на всіх платформах, де є інтерпретатор виконання його коду. Зручність використання робить його незамінним для стартапів, а значить інтерес буде тільки зростати з кожним роком.

Гнучкість і універсальність Python

Розвиток мови програмування "пітон" не припиняється. В її арсеналі безліч бібліотек і фреймворків, які створені для спрощення і прискорення процесу написання коду. Наприклад, для веб-програмування потрібні такі frameworks, як Flask або Django, а для аналітики даних існують бібліотеки SciPy, Pandas, Matplotlib, NumPy. Так, в будь-якому проекті, де використовується код "пітона", є свої бібліотеки і фреймворки, що допомагають впоратися з вирішенням базових завдань будь-якого junior-фахівця.

Основними областями застосування мови Python можна виділити:

  • web-програмування;
  • автоматизоване тестування;
  • розробка мобільних додатків;
  • програмування ігор;
  • аналіз та візуалізація даних;
  • штучний інтелект і нейронні мережі.

Це далеко не повний список проектів, в яких програмісти застосовують "пітон" для розробки. З його допомогою створюють сайти і автоматизовані додатки, розробляють рішення для збільшення продажів, впроваджують системи аналізу даних.

Підвищення рівня оплати python-розробникам

Популярність застосування мови в різних областях зростає з кожним роком, а разом з цим зростає і затребуваність у кваліфікованих фахівцях. А там, де є попит, підвищується і рівень оплати. Ось чому українців все частіше цікавить навчання Python в 2021 році.

Скільки ж платять python-розробникам?

За статистикою останнього року попит на пітон-програмістів подвоївся. Представлені результати проведених аналізів Code Platoon показали, що вакансія пітон-розробника рік тому займала перші позиції і за кількістю вакансій, і за величиною запропонованих зарплат.

В Україні також за останній рік працюючих python-програмістів стало на 14% більше. І ця цифра продовжує зростати. Це пояснюється ще й тим фактом, що такі гіганти, як Google, IBM і Yahoo мають потребу в розробниках на мові програмування "пітон". Не відстають від них і інші цікаві для перспективної роботи компанії, серед яких Pinterest, Instagram і YouTube.

За даними work.ua і diceus.com середній заробіток в Україні становить:

  • Junior-разробник - від 8 220 $ в рік
  • Middle-разробник - від 25 200 $ в рік
  • Senior-разробник - від 48 000 $ в рік

Ці суми значно зростають у разі переїзду в Європу або США, що стає реально можливим для кожного, хто готовий почати навіть з нуля. І ми готові надати Вам цю можливість.

Кому підходять наші курси?

Курси програмування Python в Академії «Мережеві Технології» підійдуть усім, хто хоче вивести свої знання на новий рівень. Легкість у вивченні, ретельно підібрана програма, а також досвідчені і кваліфіковані інструктори зможуть допомогти розібратися в написанні коду на "пітоні" навіть новачкам, не пов'язаним зі сферою IT.

Академія «Мережеві Технології» пропонує курси Python з нуля всім без винятку. З нами Ви почнете нову кар'єру з новими можливостями! Зв'яжіться з нами для отримання консультації по курсам.