8 причин, чому хмара Microsoft Azure є найкращою | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

8 причин, чому хмара Microsoft Azure є найкращою

Грудень 07, 2022 microsoft azure cloud

Microsoft Azure є найпопулярнішим публічним постачальником хмарних послуг на ринку, який забезпечує потреби 90 відсотків компаній зі списку Fortune 500. Azure також надає для малого бізнесу доступ до можливостей хмарних обчислень світового рівня за доступною ціною. Тож не дивно, що Microsoft Azure вважається рішенням для хмарних обчислень, яке може вивести ваш бізнес на новий рівень. 

До речі, користування сервісами Microsoft Azure для існуючих клієнтів безкоштовне до кінця року.

Що таке хмарні обчислення?

Вісім сильних сторін Microsoft Azure Cloud

  1. Швидкість і адаптивність: розробка, тестування, розгортання та підтримка ПЗ та програм на Azure відбувається набагато швидше, ніж ви думаєте. Компанії, які експериментують з новими ідеями та можливостями для бізнесу в Azure, процвітають – підприємства швидко впроваджують інновації, зберігаючи належний рівень безпеки, гнучкості та контролю. Крім того, підключення Azure ExpressRoute є швидшим, ніж традиційні способи віддаленого доступу, причому ніякі дані не передаються через публічний Інтернет.
  2. Управління інфраструктурою: Хмарна інфраструктура забезпечує підприємствам максимальну вигоду і значну економію в порівнянні з наземними рішеннями. Одна зі стратегій надання хмарних послуг, реалізована в Microsoft Azure – інфраструктура як послуга, що дозволяє компаніям зосередитись на розробці й вдосконаленні власних застосунків, по суті, передавши вендору всі низькорівневі завдання з підтримки інфраструктури на аутсорсинг на основі оплати за використання. 
  3. Гібридна модель: орієнтація на гібридні рішення – це одна з «фірмових фішок» Azure. Ви зовсім не зобов’язані переносити всі свої активи у хмару – частину інфраструктури та сервісів ви можете залишити на землі, скориставшись гібридною хмарною моделлю. Отримайте краще з двох світів – зберігайте конфіденційні дані локально, перемістивши решту даних в хмару. Це дозволить вашій компанії оптимізувати витрати та отримати найвищий рівень безпеки та відповідності стандартам, політикам і нормам законодавства.
  4. Легка міграція: міграція інфраструктури, застосунків і сховищ даних у хмару може бути складним і тривалим процесом. Але з Microsoft Azure вам не потрібно робити це самостійно – до ваших послуг велика кількість інструментів, документації, сервісів для підтримки міграції, а партнери корпорації та служба підтримки Майкрософт завжди готову допомогти вам на цьому шляху. Корпорація Майкрософт також запровадила гнучкі програми ліцензування, орієнтовані на партнерів, які надають малому та середньому бізнесу додаткові зручності та переваги й швидку підтримку саме тоді, коли ви її потребуєте.
  5. Аварійне відновлення: проблеми, спричинені стихійним лихом чи військовими діями можуть трапитись будь-коли. В таких випадках підприємства зазвичай платять високу ціну за відновлення своєї інфраструктури та даних. Згідно з дослідженнями, 40% малих підприємств ніколи не відновлюються повністю після катастрофи, тож частина з них взагалі не виживуть після масштабної втрати даних. Компанії переходять на Azure, тому що не хочуть стати ще одним прикладом організації, яка втратила гроші або й бізнес взагалі через обмеження наземної інфраструктури. Azure Site Recovery пропонує найкраще аварійне відновлення як послугу, щоб допомогти вам пережити масштабні катастрофи, зберігаючи безперервність роботи.
  6. Створено на основі знайомих інструментів. Однією з причин, чому клієнти продовжують обирати Microsoft Azure, є те, платформа легко інтегрується з інструментами, які компанія вже використовує в своїй повсякденній діяльності. Якщо ви вже використовуєте Windows 10/11, Windows Server, Microsoft SQL та Microsoft 365 для забезпечення бізнес-потреб, ви можете зберегти наявні напрацювання та існуючі інструменти, і отримати доступ до нових можливостей. Azure Active Directory дає змогу поєднувати локальну та хмарну інфраструктури, щоб забезпечити узгоджене, безперебійне й прозоре використання застосунків, де б вони не були розташовані – у хмарі чи на землі.
  7. Повністю інтегрована розробка: Azure — це також повністю інтегрована платформа для розробки, за допомогою якої компанії будують будь-які рішення – починаючи від Інтернету речей і закінчуючи обробкою даних, які містяться в таблицях Excel – і все це з безпрецедентним рівнем масштабованості, достатнім навіть для критичних для бізнесу процесів та застосунків. Організації використовують Azure для зниження ризиків та забезпечення високого рівня безперервності обробки даних. Простота реалізації процесів DevOps і зокрема безперервного постачання на платформі Azure дозволяє підприємствам постійно вдосконалювати свої продукти та сервіси, що позитивно впливає на економічні показники їх діяльності.
  8. Надзвичайна безпека: В наш час інформація, дані є найважливішим активом будь-якої компанії. З розвитком кіберзлочинності ваш центр обробки даних ніколи не може знаходитись у безпеці. Компанії, які не використовують хмарні обчислення, часто стикаються з витоком конфіденційних даних, витрачають значну кількість часу, зусиль та грошей для захисту даних. А ті, хто перейшли до використання Microsoft Azure, виявили, що це найдосконаліша та найбезпечніша хмарна платформа, оскільки Azure – це не лише наймасштабніша хмарна інфраструктура, а й найбільша в порівнянні з іншими вендорами кількість сертифікатів на відповідність стандартам безпеки.

Що дає вам міграція в Azure?

Масштабованість: коли ви переходите на Azure, ви отримуєте можливість легко адаптувати ваші обчислювальні ресурси у відповідності до навантаження. За потреби ресурси можна збільшувати або зменшувати – як вручну, так і за допомогою автомасштабування.

Економія: найкраща частина міграції – це зниження вартості інфраструктури. Зазвичай ви платите лише за хмарні служби, які використовуєте, що допомагає вам оптимізувати витрати, замінивши капітальні витрати операційними, ефективніше використовувати вашу хмарну інфраструктуру та масштабувати її відповідно до потреб вашого бізнесу.

Цифрове зростання: сервіси Azure допомагають вирішувати реальні проблеми бізнесу, дозволяючи вам першими впроваджувати інновації та отримувати конкурентні переваги. Будьте завжди на вістрі технологій!

Безпека: безпека Azure не має собі рівних. Вона відповідає глобальним вимогам безпеки даних. Навіть такі консервативні установи, як фінансові, урядові та медичні організації отримують переваги від використання Azure, зберігаючи високі стандарти безпеки.

Повернення інвестицій: з Azure підвищується прибутковість діяльності та зменшується сукупна вартість володіння, оскільки всі турботи, пов’язані з обслуговуванням інфраструктури, фізичною безпекою дата-центрів тощо лягають на плечі Майкрософт.

Висновок

Azure надає низку інструментів, які допоможуть вам оцінити поточний стан вашої інфраструктури, визначити, чи готові ви до міграції в хмару, допомогти з процесом міграції, та оптимізувати використання хмарної інфраструктури. А щоб сформувати цілісне уявлення про можливості з керування хмарними сервісами Azure та ознайомитись з кращими практиками та рекомендаціями вендора, ми радимо вам пройти курс Адміністратор Microsoft Azure.