Дівчата-програмісти: як подолати стереотипи й стати своєю в IT-сфері? | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Дівчата-програмісти: як подолати стереотипи й стати своєю в IT-сфері?

Жовтень 13, 2021 академія курси

Вибираючи сьогодні професію, молодь орієнтується на IT-сферу. Саме це направлення обіцяє престижну та високооплачувану роботу. Незважаючи на переважно технічні спеціальності, дівчата теж бажають розвиватись як IT-спеціалісти. Причому, саме в програмуванні жіноча частина людства досягає прекрасних результатів в розвитку. То чому ж все ще існують стереотипи, що програмування – не жіноча професія?

Помилкова думка щодо дівчат-програмістів

Існує не одна оманлива думка щодо того, чи здатна дівчина стати хорошим програмістом й отримувати гідну зарплатню в IT-компанії:

  • Один з найперших стереотипів свідчить про те, що жінка не зможе логічно і математично міркувати, тому не доб’ється в програмуванні успіху. Але це не так. По-перше, багато жінок довели своїми досягненнями, що мають математичні здібності. По-друге, інколи не одним тільки логічним міркуванням можливо навчитися програмувати. Важливо також бути наполегливим в досягненні своєї мети та мати терпіння.
  • Ще один стереотип співзвучний з попереднім – жінкам краще направити свою увагу на творчі IT-спеціальності, такі як копірайтер чи графічний дизайнер. Але якраз через цей стереотип дівчат-копірайтерів більше, ніж дівчат-програмістів, тому й цікавіше розвивати себе в тій ніші, яка більш затребувана.
  • Цікаво, що у більшості дівчат склалася думка про відсутність вільного часу у програмістів через постійну зайнятість в розробках проектів. Але це не так. Організація часу залежить від самого розробника. Головне раціонально розподіляти свою роботу кожного дня.

Таким чином, всі ці упереджені думки зовсім не є перепоною для дівчат, бажаючих розвиватися в програмуванні. Успішний розвиток в розробці програм не залежить тільки від математичних здібностей, а є результатом наполегливої роботи над собою, посидючості та терпіння.

Поради жінкам: з чого почати, коли хочеш програмувати

  1. Потужна мотивація – шлях до успішного розвитку

Бажання навчитися програмувати може з’явитися у будь-кого і в будь-якому віці. Саме з бажання й потрібно починати. Не важливо навіть, чи проходила дівчина навчання по іншій спеціальності, чи працювала саме в IT-направленні, але не на посаді програміста. Може так статися, що та професія, якою займалася людина довгий час, просто набридла. А якщо робота перестала приносити задоволення, потрібно терміново її міняти. Це одна з сильних мотивацій для зміни спеціальності.

Як зрозуміти, що потрібно міняти професію, читайте в статті «5 ознак того, що час кардинально міняти роботу»

Ще одна з потужних мотивацій – це гідна оплата розробникам програм. Не секрет, що велика кількість людей, які змінили свою професію на IT-направлення, вибрали цю сферу саме через зростання заробітку у два, а то й три рази навіть на початку кар’єри програміста. До того ж, розвиватися в програмуванні можливо весь час, постійно підвищуючи рівень заробітку.

  1. Вибір направлення та підбір найкращого курсу

Бажання – це вже половина справи. Наступним завданням може стати визначення мови програмування. Є можливість також піти й іншим шляхом – підібрати певний курс, який припав до душі. Далі потрібно знайти відповідні курси програмування, які зможуть надати той рівень знань, який потрібний для початку розвитку. Академія «Мережні Технології» пропонує набути саме такі знання, тому що ми навчаємо з нуля й доводимо наших студентів до рівня спеціалістів.

А щодо вибору спеціалізації, чому б дівчині не спробувати себе в front-end чи python розробці й не пройти ці курси в нашій Академії? Ми пропонуємо насичену розгорнуту програму навчання від крутих менторів та декілька форматів навчання для зручності – offline й online. Ми впевнені, що навчаючись на наших курсах програмування, кожній дівчині по силам домогтися хороших результатів в новій професії.

  1. Впевненість у своїх силах стане в нагоді

Одним з важливих факторів в кар’єрі програміста є впевненість у своїх силах та віра, що кожен може досягти потрібного результату, якщо тільки цього забажати. Почавши навчання на курсі програмування, потрібно набратися терпіння та впевнено крокувати заняття за заняттям до завершення курсу та отримання гідної спеціальності. По закінченню курсу важливо не зупинятися, а продовжувати свій розвиток, ходити на співбесіди, доводити свої сили й знання теоретично та практично. Починати кар’єру розробника вигідно навіть з junior позиції та швидко розвиватися до вищих позицій, продовжуючи навчання та набуваючи нового досвіду. Головне – розпочати й не зупинятися.

Настав час змінювати своє життя на краще й розпочати свій розвиток в IT-напрямку. Ви можете ознайомитись з програмою курсу front-end та python або зв’яжіться з нами, якщо маєте будь-які питання.

Пам’ятайте, що ми завжди раді допомогти нашим студентам досягти найкращих результатів в розвитку! До зустрічі на курсах!