5 ознак того, що час кардинально міняти роботу | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

5 ознак того, що час кардинально міняти роботу

Липень 02, 2021 курси
New it job

Рано чи пізно багатьом доводиться міняти роботу. Хтось просто змінює роботодавця, а хтось різко змінює траєкторію професійного життя. Прийняти рішення для зміни професії зазвичай дається багатьом нелегко. Адже ніхто не може з точністю сказати, що саме це їх покликання. Розгляньмо можливі причини, які послужать поштовхом для змін у вашій кар'єрі.

  1. Зміна компанії не змінила ваше ставлення до роботи.

Часто фахівці вважають, якщо їх щось не влаштовує в робочому процесі, значить причина в компанії. Серед проблем можуть бути відсутність можливостей для зростання, неможливість знайти спільну мову з колегами, різні цінності та багато іншого. Зі зміною роботи може повернутися мотивація працювати та розвиватися. Але якщо причина не в самій компанії, і зміна роботи не привела до якихось позитивних змін, то справа може критися в тому, що ви просто вигоріли як фахівець.

  1. Ви не бачите майбутнього з нинішньою професією.

Якщо ви не можете дати чіткої відповіді на питання «Як ви уявляєте свою кар'єру через п'ять років?» або ж перспектива займатися все тим же наводить страх, то це ознака того, що треба міняти поле діяльності. Намагайтеся не відтягувати цей момент і чітко аналізуйте свої бажання з розвитку.

  1. Вам нудно на роботі.

Зрозуміло, що не так багато людей, яким подобається їхня робота на всі 100%. Бувають завдання, які відтягуються аби з ними не стикатися. А якщо ви їх вже робите, то отримуєте мінімум задоволення від процесу. Якщо це одна-дві задачі у всій роботі, це не критично. Але якщо весь робочий процес складається з таких нудних завдань, важливо проаналізувати себе. Наприклад, може ви завжди цікавилися кодом, оформленням сайтів, а самі ж працюєте в call-центрі та йдете на роботу як на каторгу.

  1. Ви працюєте не на всі 100% своїх здібностей.

У компанії все добре, до колективу у вас немає претензій, завдання є, але ви розумієте, що ваші здібності частково не використовуються в роботі.

Тут важливо оцінити ситуацію. Якщо ви працюєте як верстальник, але цікавилися Front-end розробкою, у вас завжди є можливість поліпшити свої здібності, щоб рости далі. Для досягнення такої мети в нашій Академії є курси з Front-end розробки.

Або ж вам завжди були цікаві HTML і CSS, про які ви так багато чули. Необов'язково бути веб-дизайнером, контент-менеджером або маркетологом, щоб зацікавитися цією темою. Наш курс з основ верстки HTML і CSS підійде всім охочим, які хотіли б вивчити це з нуля. Щоб ви повністю могли зрозуміти, чи підходить вам ця сфера чи ні, ми пропонуємо тиждень безкоштовних занять, після якої ви можете відмовитися від навчання в Академії, якщо воно вам не підійде.

Ми ведемо до того, що, якщо у вас є певні здібності, завжди розвивайте і розширюйте їх. Ще ніхто не страждав від нових знань і можливостей.

  1. Підвищення зарплати та інші бонуси не працюють як мотивація.

Підвищення зарплати та інші можливі бонуси – це завжди відмінний спосіб мотивувати себе на роботу. Але якщо після таких змін ви не відчуваєте особливого натхнення, можливо десь глибоко всередині ви не зовсім раді тим, чим займаєтеся. Ми всі проводимо на роботі більшу частину нашого життя, тому вона повинно приносити не тільки хороші гроші, але і справжнє задоволення від її виконання.


Якщо ви розумієте, що у вас є хоча б один з цих ознак, постарайтеся чесно відповісти на такі питання: Чим ви хочете займатися? Як саме ви хотіли б працювати? Скільки за таку роботу ви хотіли б отримувати?

Пам'ятайте, що робота повинна приносити задоволення, а не перетворюватися на сіру рутину, в якій ви навіть не пам'ятаєте, чим займалися вчора. Почніть зміни в кар'єрі разом з нашою Академією «Мережні Технології». А якщо у вас ще залишилися питання з приводу курсів, звертайтеся до нашого менеджера.