Використання PowerBI Desktop та сервісу PowerBI як інструментів Business Intelligence | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Використання PowerBI Desktop та сервісу PowerBI як інструментів Business Intelligence

Травень 31, 2022 Power BI курси

Сьогодні важко уявити ведення бізнесу без використання Power BI для бізнес-аналітики. Рішення корпоративного рівня для візуального аналізу та обміну даними спрощує та прискорює весь процес роботи з даними компанії. З його допомогою компанії можуть контролювати бізнес-процеси та приймати високоефективні рішення.

Компанії повинні повністю усвідомлювати важливість впровадження Power BI у свій бізнес, а також наявності компетентних фахівців з бізнес-аналітики, здатних працювати з цим рішенням.

Які знання потрібні для роботи з Power BI?

У статті ми розповімо, які компоненти Power BI потрібно вивчати. А також, чому комплексне навчання таке важливе, щоб отримані знання принесли найкращий результат і найбільшу вигоду бізнесу.

Що таке Power BI та з чого складається

Power BI – хмарне рішення від компанії Microsoft для бізнес-аналітики даних. Power BI входить до пакету хмарних сервісів Microsoft 365 (раніше відомий як Office 365).

Power BI дозволяє візуалізувати дані за допомогою різних служб, програм та конекторів, що можуть використовуватися як окремо, так і поєднуватися між собою для покращення робочих процесів.

Рішення допомагає зводити дані з розрізнених джерел та створювати деталізовані та індивідуалізовані аналітичні дані, а також обмінюватись отриманою інформацією з користувачами.

Power BI це комплексне рішення, що складається з таких основних компонентів:

  • Power BI Desktop
  • Служба Power BI
  • Power BI apps
  • Power BI Report Builder
  • Power BI Report Server

Power BI Desktop та служба Power BI найбільш популярні та затребувані компоненти Power BI, які найчастіше використовуються компаніями.

Power BI apps, Power BI Report Builder, Power BI Report Server використовуються за необхідності та в залежності від задачі, що була поставлена перед командою.

Компанія самостійно вирішує, які компоненти використовувати в залежності від того, який результат має бути досягнуто за допомогою Power BI.

Наведемо приклад того, як можуть використовуватись різні компоненти Power BI в компанії:

  • Power BI Desktop може використовуватися фахівцями з бізнес-звітів, які працюють з цифрами, для створення звітів. Потім ці звіти публікуються у службі Power BI, де їх можуть переглядати інші користувачі.
  • Співробітники відділу продажів можуть користуватися програмою Power BI для телефону, щоб відстежувати хід виконання квот продажу та заповнювати нові дані потенційних клієнтів.
  • Розробники використовують API-інтерфейси Power BI для передачі даних у датасети або для інтеграції панелей моніторингу та звітності до кастомізованих програм.

Навчання Power BI

Перед тим як починати вивчення Power BI, варто розібратися та зрозуміти яких результатів ви хочете досягти, використовуючи це рішення.

Після ретельного аналізу ваших потреб та вимог ви зможете легко визначитися, які саме компоненти даного рішення потрібні вашому бізнесу та навчити свою команду користуватися ними.

Усі компоненти Power BI переплітаються між собою і дуже часто використання одного з них неможливе без знання функціоналу та застосування іншого компонента.

Для досягнення найкращого результату від навчання варто розглянути комплексне вивчення відразу декількох компонентів Power BI, наприклад, настільної програми Power BI Desktop та сервісу Power BI.

Power BI Desktop у поєднанні з інструментами Business intelligence

Power BI Desktop – це безкоштовний аналітичний інструмент для створення звітів, який встановлюється на локальний комп'ютер з ОС Windows. Для перетворення інформації, цей додаток інтегрується як з локальними, так і хмарними джерелами даних.

Користувачі Power BI Desktop можуть використовувати штучний інтелект (AI) для створення моделей машинного навчання, розпізнавання зображень, аналітики тексту та інтеграції Azure Machine Learning.

Що потрібно знати для роботи з Power BI Desktop?

  • Power Query

Для отримання та перетворення даних Power BI Desktop використовує компонент, який називається Power Query. Для побудови звітів, що мають реальну бізнес-цінність, вміння працювати з цим компонентом – обов'язкове.

  • DAX

Power BI Desktop використовує DAX – мову для забезпечення додаткових бізнес-обчислень. Для побудови звітів, що мають реальну бізнес-цінність, вміння створювати вирази цією мовою – також обов'язкове.

  • Power BI Service

Power BI Desktop взаємодіє з хмарною службою Power BI – інструментом для спільної роботи зі звітами. Користувачам надаються розширені можливості аналізу даних, а також можливість формувати, моделювати та створювати звіти з інтерактивними візуалізаціями.

Power BI Desktop має дуже багатий функціонал. Досконально вивчаючи Power BI Desktop, фахівці отримають не лише загальне уявлення про систему, набудуть практичних навичок роботи зі звітами, а й отримають знання та навички, яких буде достатньо для створення звітів підвищеної складності для реальних потреб бізнесу.

За необхідності, для отримання поглиблених знань з Power BI, додатково можна пройти навчання з наступних компонентів:

Power BI apps - один з інструментів Office 365 для створення додатків що використовують дані з різних сервісів.

Power BI Report Builder- інструмент для створення розбитих на сторінки звітів (наприклад, рахунків та розшифровок).

Power BI Report Server - інструмент для створення звітів в локальному середовищі.

Курс з Power BI в НЦ "Мережні Технології"

За бажанням клієнта, ми можемо організувати окремий курс по одному або кількох компонентах Power BI. А також підберемо програму та тривалість навчання під потреби замовника.

Проте ми рекомендуємо нашим клієнтам проходити одразу комплексне навчання компонентів Power BI для отримання найкращого результату від курсу.

Для цього нами був розроблений спеціальний авторський курс «Використання Power BI Desktop, сервісу Power BI, DAX та Power Query як інструментів Business Intelligence».

Курс включає вивчення таких елементів Power BI як DAX, Power Query та Power BI Desktop + сервіс Power BI.