Топ 11 блогів про Excel | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Топ 11 блогів про Excel

Вересень 21, 2022 Microsoft Excel

Microsoft Excel використовують практично всі компанії у світі, при цьому далеко не всі знають про її фішки та формули, які значно спрощують та пришвидшують роботу. Excel дозволяє автоматизувати навіть найскладніші розрахунки, одним натисканням клавіші.

  • Подвійний клік по маркеру автозаповнення скопіює формулу до кінця таблиці.
  • Клавіша F11 при виділеному діапазоні створює в Новому листі діаграму, на основі обраних комірок.
  • Формула =YEARFRAC дозволяє розрахувати точний вік по даті народження.

YEARFRAC

З іншими цікавими лайфхаками MS Excel, які допоможуть вдосконалити ваш досвід, можна ознайомитись в нашій підбірці ТОП 11 ресурсів. Чому 11? Бо ми завжди даємо трохи більше.

1. How To Excel

Джон Макдугала, Канада, відзначений, як професіонал компанією Microsoft


Блог ідеально підійде для початківців. Тут детально розписані перші кроки у вивченні програми. Для ще більш зручного сприйняття інформації є YouTube канал з відеоуроками. 

Підписавшись на розсилку блогу, ви безкоштовно отримуєте 50 порад, як опанувати Excel. Додатково можна придбати платні електронні книги для справжніх гуру з підказками, як спростити свою роботу в Excel. 

2. Excel off the Grid

Марк Проктор, Великобританія, відзначений, як професіонал компанією Microsoft


Блог для більш просунутих користувачів Excel. Допоможе розібратись з такими поняттями, як VBA, Power Query та сценарії Office. Покаже вам, як працювати розумніше, а не складніше з Microsoft Excel. Також має YouTube канал.

Безкоштовно ви можете отримати посібник з 30 найкориснішими макросами Excel VBA, які допоможуть автоматизувати роботу програми та зекономити ваш час.

3. Chandoo

Пунга Дугірала, нікнейм Чунга, Нова Зеландія, відзнака Майкрософт


Канал, який детально показує, як використати теоретичні знання на практиці. Для чого можна використовувати ті чи інші функції Excel та Power BI. Як на прикладі Excel вивчити Phyton чи використати свої знання для Data Analisis. Є YouTube канал, інформація подається простими словами та дуже харизматично.

Нові статті та відео публікуються стабільно раз на тиждень з 2004 року. 

4. Ablebits

Польська компанія, яка об’єднала фахівців Excel з усього світу, і з України також


Якщо маєте питання, як зробити щось в Excel на сайті можна знайти відповідь на нього, ще й за допомогою різних способів розв'язання вашої проблеми. Ці статті написані різними експертами, які подають інформацію, відповідно до свого досвіду. 

Тут ви легко освоїте надбудови Excel, які включає понад 70 інструментів, що економлять ваш час, і зможете виконати майже всі можливі завдання програми. Компанія активно підтримує Україну у нинішній ситуації, відправляє частину коштів зі своїх курсів на допомогу біженцям.

5. Excel Forum

Міжнародний форум користувачів Excel


Найбільша у світі експертна спільнота Excel із близько 1 мільйона зареєстрованих учасників., до якої щодня приєднується близько 500 учасників. Вони можуть допомогти у всіх ваших запитах. Будь то створення інтерактивних електронних таблиць або розробка складних інформаційних панелей. 

  • Дочірня компанія Excel Tip

Яка допомагає у проведенні розрахунків, виконанні звірок і веденні звітів співробітників, створенні «зведених таблиць» для керування даними, автоматичного фільтрування для сортування записів, V і H-Lookups для сортування даних і багато іншого. Тут ви можете знайти 250 комбінацій клавіш для Excel.

6. MrExcel

Білл Джелен, США, має сертифікат MVP Excel


2400 безкоштовних посібників з роботи в програмі. Блогер є автором 67 книг про Excel. На сайті ви можете оформити цілодобову підтримку по Excel чи просто поставити питання під будь-яким відео — автор відповідає особисто Блог працює вже 24 роки й не втрачає своєї актуальності. Є YouTube канал. 

7. Excel Unplugged

Гашпер Каменшек, Словенія, відзначений MVP Microsoft для Excel


Навчання та консультації з бізнес-аналітики переважно в Excel і Power BI. На сайті є в безкоштовному доступі підручники для початківців, кожен з ких присвячений окремій функції Excel: таблиці, списки, матриці, вектори, гістограми.

8. Skill.im

Україна


Ресурс навчальних курсів, який розповідає про лайфхаки програм Microsoft. На YouTube каналі розповідається про специфіку роботи з різними версіями Excel. Безкоштовно подані базові курси для початківців по роботі з цією програмою. Для більш просунутих користувачів необхідно проходити платні курси.

9. Excel University

Джефф, США


Освітній ресурс, який пропонує повноцінні курси Excel, розроблені для людей з різними рівнями кваліфікації, професіями та цілями.

Окрім навчання, Excel University регулярно публікує статті на своїх вебсайтах. Це різні поради та підказки, ідеї щодо використання Excel, інструкції та пояснення різних функцій. Є YouTube канал з відео на різні теми та для людей, різних спеціальностей.

10. YouTube Білял Хасенов

Казахстан


Російськомовний канал, який містить уроки по Excel, VBA та інших супутніх програмах. Вся інформація подається на прикладах + субтитри. Тож можна дивитись відео де і коли завгодно. Є цікаві короткі ролики на 3 хв, в яких розбирається одна з функцій/формул Excel.

Бонусний 11. Канал Microsoft Tech Community

США


Хто знає більше про програму, ніж її розробник. Це спільнота для обговорень практичних порад і обміну найкращими практиками щодо Microsoft Excel. Новини про всі нововведення спочатку з’являються тут, а потім поширюються на інших ресурсах. В кінці кожного місяця на каналі з’являться стаття про оновлення, які були запущені з 1 числа і як вони покращили роботу програми.

Excel

Висновок

Незалежно від того, наскільки часто ви користуєтесь Excel, вам завжди буде чому навчитися.