Топ програм для вивчення програмування | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Топ програм для вивчення програмування

Останні 10 років інтерес до ІТ-спеціальностей тільки зростає. Людей приваблює можливість працювати з будь-якої точки світу, постійно розвиватись та співпрацювати з міжнародними спеціалістами, а також гідна заробітна плата.

Не кожен може стати ІТ-шником, це складна і достатньо кропітка праця. Як зрозуміти чи підійде ця спеціальність саме тобі?

Пропонуємо ознайомитись з переліком мобільних додатків, які дозволять легко зрозуміти, що таке програмування, попрактикуватись в написанні коду в ігровій формі, підтягнути вже наявні знання чи вивчити нову мову програмування. За допомогою деяких додатків ви навіть зможете створити власні проєкти, які можна додати до свого резюме. Це ніби додаток з вивчення англійської мови. З репетитором ти звісно вивчиш предмет швидше, але з репетитором і додатком — отримаєш ідеальний результат.

Mimo

Тут ти можеш навчитись писати код, створювати додатки, ігри, сайти та багато іншого, приділяючи всього 5 хвилин свого часу щодня. Вивчи HTML, CSS, JavaScript, SQL, Python та інші мови програмування з нуля. Також виконуй комплексні завдання, які перевіряють твої здібності у верстці та створенні алгоритмів. Додатково ти можеш розробити реальний робочий проєкт, по закінченню кожного блоку. Такі як: створення власної сторінки, функцію голосування, кошик для покупок і т.д..

Learn Swift

Програма для навчання програмування для macOS, iOS, watchOS, tvOS. Ідеальна для новачків, які з її допомогою отримають чудову базу для подальшого навчання. Написання коду Swift інтерактивне та веселе, синтаксис стислий, але виразний. Тут розглядаються сучасні функції, які можна застосовувати на практиці. Swift-код безпечний за своєю конструкцією, але також створює програмне забезпечення, яке працює блискавично.

Enki

1 мільйон користувачів додатка, який підходить, як для новачків, так і для розробників високого рівня. Це своєрідний тренажер, який нарощує “м’язи” мозку. Пропонує індивідуальні програми тренувань. А також ви можете навчатись групами з друзями, ділитись результатами, разом розв'язувати проблему.

Codeacademy Go

Цей мобільний додаток розробила одна зі шкіл Codeacademy, яка навчає програмування. Використовує його, як один з методів практичних занять по написанню кода. Працює з такими мовами, як JavaScript, Phyton. З цим додатком ви відкриєте новий спосіб синтаксису кодування. А також зможете дізнатись, як застосувати щойно набуті навички у своїй повсякденній роботі.

Coursera

Міжнародна платформа, на якій можна знайти безплатні курси та навчальні програми багатьма мовами, найчастіше це англійська. За тематикою: Informational Technologies, Data Science та Computer Science. Гарна інформаційна база для подальшого навчання. По закінченню деяких курсів можна отримати сертифікат.

Knowin

Додаток тільки для платформи Apple, який дозволяє вивчити мови програмування: Swift, Python, JavaScript, HTML, CSS, бази даних SQL та інше. Головна відмінність — це послідовність навчання, ви не зможете перейти на новий рівень не вивчивши попередній. Починаємо з найелементарніших задач і далі. Також у додатку є приклади кода, які працюють у реальних продуктах.

Encode: Learn to code

Вивчаємо три мови: Python, Java, HTML. Вибір курсів невеликий, але є вибір для різних рівнів підготовки. Навчання максимально насичене практикою — кодуванням.

DataCamp

Безкоштовні вступні курси для всіх напрямків навчання, мов програмування, з прикладами. Щоб ви зрозуміли, що потрібно саме вам: Phyton, R чи SQL. Додатково надаються курси з технологій: Tableau, Power BI, електронні таблиці, статистика, Shell, Git.

Обирай додаток, який підходить саме тобі та може закрити всі твої потреби на шляху до нових знань.

Рік тому ми вже писали статтю з підбіркою додатків та ігор для вивчення програмування. Тож якщо тобі замало цього переліку, можеш ознайомитись з топом минулого року.