JavaScript для Back-end розробників | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

JavaScript для Back-end розробників

Січень 21, 2021 курси javascript back-end
JavaScript for back-end

Коли справа доходить до розробки клієнтської частини, back-end фахівцям варто задуматися над вивченням JavaScript. Ви можете залишитися вузькоспрямованим розробником, але в сучасному світі додаткові знання не будуть зайвими. Ми зібрали вагомі причини для такого рішення.

JavaScript і його особливості

Якщо ви зайдете на GitHub trends, то помітите, що ця мова незмінно знаходиться в топі. Більш того, JavaScript постійно розвивається, і кількість фахівців зростає щодня. Якщо ви новенькій у цій сфері, то мова JS має хорошу базу, адже фахівці написали безліч пакетів і повних бібліотек.

У JavaScript навіть встигли виникнути альтернативи, типу TypeScript. Можна було б подумати, що це знизить його популярність, але замість цього розробники стали компілювати альтернативи у JS. Чи це не показник важливості JavaScript?

Головні причини для вивчення JavaScript в back-end розробці

  • Робота з фічами замість дрібних завдань. Якщо back-end девелопер не володіє JS, фіча ділиться на back- і front-частини. В іншому випадку back-end розробник може взяти фічу на себе і розподілити завдання, як йому буде зручно. Відпадає необхідність узгоджувати всі нюанси поведінки й API.
  • Багатогранність. Команда завжди працює на результат. Але його не завжди вдається досягти при поділі навантаження front і back розробки. Back-end фахівець зі знанням JavaScript може виправити ситуацію, взявши певні завдання під свою відповідальність. Зручно при використанні аутсорс.
  • Архітектура. Back-end – це серверна сторона розробки, яка існує разом з клієнтською частиною (мобільне або десктопних програм, або веб-сторінка в браузері). Знання слабких і сильних сторін клієнта допоможе ефективно створити архітектуру самого додатка.
  • Великий вибір проектів. Додаткове знання JavaScript для розробника може стати відмінною перевагою серед інших back-end фахівців на ринку. Чим ширше знання технологій, тим простіше знайти роботу.
  • Постійний розвиток. У JS стільки npm-пакетів, що ви навряд чи встигнете засидітися довго на одному стеку. Це при тому, що back-end розробка вважається консервативною у порівнянні з front-end.

З чого почати знайомство з JavaScript?

  • Підіть на курси. Вивчення JS на курсах – це найзручніший спосіб на сьогодні. Ви отримуєте всі необхідні знання, використаєте їх на практиці та при необхідності проконсультуєтеся з викладачем після закінчення курсу. Навчальний центр «Мережні Технології» пропонує курси з JavaScript з постренінговой підтримкою викладача для освоєння і поліпшення знань.
  • Знайдіть проект. Вибирайте той проект, який має цікаві вам front-end і back-end технології. Таким чином ви зможете використовувати свої знання на двох фронтах.
  • Більше практики і аналізу. Через два або три тижні після закінчення курсів, сміливо беріть прості завдання та виконуйте їх за аналогією. Деякі фахівці спеціально починають з кнопки та доходять до модуля. Головне не забувайте аналізувати свої дії.

Коли ви працюєте над проектом, пам'ятайте, що його мета –  цілісний продукт, а не просто монотонне написання коду. Професія розробника означає постійний розвиток і вивчення нових технологій, мов і можливостей.

Навчальний центр «Мережні Технології» готовий допомогти з цим нелегким завданням. Детально про процес навчання, оплати, підтримки q інші можливості можна дізнатися у нашого фахівця.

Більше про інші трендові мови програмування можна дізнатися у статті «ТОП 6 мов програмування для вивчення у 2021 році».