Тренди розвитку хмарних технологій в 2020 році | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Тренди розвитку хмарних технологій в 2020 році

Травень 07, 2020 azure docker cloud
cloud trends 2020

Хмарні обчислення - одне з найбільш перспективних напрямків у  ІТ, що стрімко набирає обертів і розвивається. Експерти в сфері інформаційних технологій вважають, що незабаром хмарні сервіси будуть на першому місці серед всіх технологій для вирішення більшості бізнес-задач і досягнення бізнес-цілей. За даними Міжнародної корпорації даних (IDC), як мінімум половина витрат в сфері IT припадає на хмарні технології, а за даними Forbes в 2020 році 83% корпоративних робочих навантажень будуть в хмарі.

Ми перерахували п'ять головних трендів хмарних обчислень в 2020 році. Тому будьте готові інвестувати в кращі технології і знання, щоб максимізувати рентабельність інвестицій і залишатися в курсі сучасних трендів.

  1. Гібридна хмара

Гібридні хмарні обчислення припускають використання поєднання як локальних, так і публічних хмарних сервісів. Гібридна хмара дає користувачам можливість бути гнучкими і легко переміщати робочі навантаження між локальними і публічними хмарами з урахуванням їх обчислювальних потреб. Вона забезпечує стабільну і надійну роботу сервера, має розширені функції безпеки, можливості SaaS, високу продуктивність і кастомізовані налаштування.

Згідно зі звітом, опублікованим Marketsand Markets, очікується, що до 2023 року обсяг ринку гібридної хмари зросте до 97,64 млрд. доларів. Такі технологічні гіганти, як Amazon і Microsoft, вже вкладають значні кошти в гібридні хмарні обчислення як продукт.

Навчальний центр «Мережні Технології» проводить курси з Microsoft Azure і Office 365, на яких готують фахівців, здатних запобігати і вирішувати проблемні ситуації в роботі хмарної IT-інфраструктури, здійснювати підключення до хмарних служб, розгортати або мігрувати звичні корпоративні додатки в хмару, а також інтегрувати їх з зовнішніми системами.

  1. Платформа IoT

У епоху гіперпов’язаного світу однією з найпопулярніших тенденцій хмарних обчислень є зростання платформ IoT. Платформа Інтернету речей (IoT) - це хмарна платформа, яка виступає в якості посередника і дозволяє обчислювальним пристроям передавати дані між собою по мережі. Це означає, що дані збираються і передаються через Інтернет за допомогою вбудованих технологій без будь-якого ручного втручання.

У дослідженні Gartner прогнозують, що до 2021 року кількість мережевих машин і систем виросте до 25 мільярдів.

  1. Зростання і розвиток Kubernetes

Kubernetes - це розширювана портативна платформа з відкритим вихідним кодом, призначена для обробки контейнеризованих робочих навантажень і сервісів. Це полегшує як автоматизацію, так і декларативне налаштування. Kubernetes - це продукт Google, яким в даний час управляє Cloud Native Computing Foundation, створений в результаті 15-річного великого досвіду виконання виробничих робочих навантажень в поєднанні з кращими ідеями і практиками спільноти. З ростом контейнеризованої архітектури такі інструменти, як Kubernetes, будуть ставати все більш і більш вагомими в майбутньому.

Redmonk провів опитування, в якому говориться, що використання Kubernetes в компаніях зі списку Fortune 100 вже становить 54%, і тепер платформа є прийнятим стандартом для оркестрації контейнерів.

Навчальний центр «Мережyі Технології» реалізує комплексні навчальні програми з контейнеризації та управління на платформі Docker.

  1. Штучний інтелект

По мірі розвитку технологій штучний інтелект є тенденцією хмарних обчислень, на яку слід звернути увагу, оскільки він забезпечує підвищення ефективності робочих процесів організації. Штучний інтелект в основному залежить від хмарних обчислень і дозволяє обчислювальним платформам підвищувати свою ефективність. Штучний інтелект дає організаціям можливість автоматизувати і розумно керувати процесами, швидко масштабуватись і адаптуватися до потреб бізнесу. Технічні гіганти все частіше використовують штучний інтелект для обробки великих обсягів даних.

Дослідження IBM показує, що 65% організацій вважають, що штучний інтелект необхідний для їх розвитку та успіху.

  1. Хмарна безпека

Витік даних, крадіжка даних, видалення - серйозна проблема навіть для традиційних IT-інфраструктур. Але оскільки все більше компаній переходять на хмарні платформи, вкрай важливо, щоб постачальники хмарних послуг могли створити надійну систему захисту і гарантувати безпеку даних своїх клієнтів.

Хмарна безпека - це не просто тенденція хмарних обчислень в цьому році, але і необхідність, яка є пріоритетом для кожної організації. Після введення Загальної конфіденційності даних і управління ними (GDPR) в кінці 2018 року перед організаціями постала необхідність дотримання вимог безпеки. Отже, в 2020 році існує величезний попит на фахівців, які здатні забезпечити хмарну безпеку і захист даних в хмарі.

Джерело: 5 Must-Watch Cloud Computing Trends in 2020