Давайте порахуємо! | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Давайте порахуємо!

Жовтень 08, 2019 sam
Инвентаризация ПО и управление лицензиями

Чи відомо вам, що висловлювання «ми можемо ефективно управляти тільки тим, що можемо порахувати», відноситься і до програмного забезпечення? Ми звикли рахувати офісні стільці та комп'ютери, заводські верстати та інструменти, автомобілі та нерухомість. А як щодо ПЗ? Адже воно теж коштує чимало грошей і претендує на роль активів.

Одна справа, коли ви є щасливим володарем 5-10 ліцензій, а якщо їх 500-700? Або, скажімо, 1500-2000 і частина їх знаходиться у філіях, друга частина морально застаріла та не може бути використана в сучасних умовах, а третя частина куплена попередником, який, йдучи з поточного місця роботи, забув передати наступникові всю необхідну інформацію?

Припустимо, ви змогли самостійно порахувати ПЗ, наявне на балансі у вашій організації. Далі постає питання ефективного управління програмними ресурсами... Управління ліцензіями включає в себе ряд важливих завдань, починаючи від завантаження продуктів, закінчуючи інвентаризацією ПЗ та продовженням ліцензійних угод.

Багатьом знайоме таке поняття як SAM (Software Asset Management) – міжнародний галузевий стандарт, ISO / IEC 19770-1, який підтримується Microsoft і багатьма іншими розробниками. Впровадження та застосування методології SAM захистить ваші інвестиції в IT-проекти та допоможе зрозуміти, якими програмними активами володіє організація, де і наскільки ефективно вони використовуються.

Для впровадження цієї методології можна запросити компанії, що пройшли відповідні навчання та сертифікацію, а можна спробувати розібратися, використовуючи власні сили і наш курс з ліцензування програмних продуктів Microsoft, де ми розповімо про те, як:

  • можна купити ПЗ, не переплачуючи;
  • використовувати програмні продукти, не боячись бути викритими в порушенні авторських прав;
  • вести облік ПЗ і планувати закупівлі.

Приходьте, спробуємо допомогти!