Скіли для JavaScript розробників | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Скіли для JavaScript розробників

Липень 06, 2022 javascript курси академія

JavaScript лідирує серед мов програмування ще з початку її створення в 1995 році. Відповідно і попит на розробників JavaScript все ще на стабільно високому рівні, так само як і рівень заробітної плати цих спеціалістів.

Якщо ви бажаєте стати одним з таких високооплачуваних спеціалістів, то JavaScript це саме та мова, з якої варто розпочинати та розвивати свою кар’єру в ІТ.

Нижче ми підсумували основні навички, якими ви повинні володіти для того, щоб стати розробником JavaScript.

Основи JavaScript

Найважливіше, з чого має розпочати своє навчання той, хто бажає стати спеціалістом з розробки JavaScript — спочатку вивчити саму мову JS. Не обов’язково одразу досконало вивчати її, проте має бути базове розуміння основ мови, парадигм, масивів, колекцій та елементів керування.

Всі ці знання ви отримаєте на курсі основи JavaScript програмування. Здобуваючи теоретичні знання, ви будете працювати над власним проектом, який зможете додати у своє портфоліо і сміло шукати роботу.

ЗП для джаваскріпт програмістів

Багато людей вважають, що мову JavaScript важко вивчати й тим більше писати код цією мовою. Проте це не зовсім так, адже JS поєднала в собі найкращі риси інших мов, таких, як Python і Java, а JS код простий та має розвинену інфраструктуру. В арсеналі розробників початківців буде багато рішень та інструментів, що допоможуть під час роботи з кодом.

При вивченні JavaScript ви виявите чимало дивацтв та фішок, в яких потрібно детально розбиратися.

Для того, щоб опанувати всіма нюансами роботи з JavaScript, щоб без проблем працювати з більш складними речами, як от прототипне наслідування, варто пройти курс JavaScript: просунуте програмування.

Знання різних платформ/браузерів і принципів їх роботи

Кожен розробник має вміти працювати з різноманітними платформами чи браузерами. Таким чином, щоразу, коли з’являється нова технологія, ви будете готові та зможете виконувати свою роботу в різних браузерах та на різних платформах. Ця навичка стає все більш важливою, оскільки технології весь час розвиваються та диверсифікуються, і розробники мають слідкувати за тим, щоб ці технології справно працювали на різних платформах/браузерах/пристроях.

Написання кросбраузерного коду

Наступне, чого вам слід навчитися, це написанню кросбраузерного коду. Це означає, що веб-сайт або програма, які ви розробляєте, повинні бути сумісні з кількома браузерами. JavaScript забезпечує таку сумісність зі своїми програмами та веб-сайтами.

Будьте в курсі останніх технологій

Технології весь час розвиваються, і будь-який IT спеціаліст завжди повинен бути в курсі останніх технологічних тенденцій та досягнень, що панують на ринку. Якщо ви прагнете досягти успіху в розробці JavaScript, вам потрібно слідкувати за появою нових мов кодування, програм, додатків та пристроїв.

Це також стосується будь-якого спеціаліста із розробки, адже щоб бути професіоналом, потрібно постійного набувати нових знань і підтримувати вже набуті вміння та навички. Коли ви ознайомлені з останніми тенденціями та подіями в IT сфері, ви будете залишатися поза конкуренцією і мати попит у клієнтів.

Щоб отримувати найновішу інформацію, можна підписатися на різноманітні інформаційні джерела: сайти IT новин, розсилку від провідних IT компаній, або читати блог зі статтями та новинами обраних компаній. Для того, щоб вчасно отримувати інформацію, ви можете налаштувати сповіщення за допомогою електронної пошти та телефону.

Також, варто підписатись на IT спільноти в соціальних мережах, приєднатись до Телеграм каналу чи продивлятись відео на YouTube. Або ж приєднатись до IT-community, та знаходити корисну та цікаву інформацію на форумах та пабліках. Ви зможете спілкуватись з досвідченими спеціалістами з вашої та суміжних напрямків розробки, що допоможе залишатись в курсі глобальних трендів, черпати натхнення та ідеї.

Фреймворки, бібліотеки та інструменти JavaScript

Середовище JavaScript має свою екосистему бібліотек, фреймворків, інструментів, менеджерів пакетів і нових мов, які компілюються в JavaScript.

Ознайомленість з цим різноманіттям сучасних рішень та технологій JavaScript, полегшує та прискорює процес розробки. Потрібно тільки знати якою технологією варто скористатись. Це як шкільна математика, де потрібно використати правильну формулу, щоб отримати правильне рішення.

React JS

React JS, популярна бібліотека JavaScript, яка дозволяє робити неймовірні речі максимально швидко та ефективно. Вона була розроблена Facebook і використовується такими компаніями лідерами, як Reddit, Tesla, PayPal тощо.

Сьогодні навички роботи з цією бібліотекою дуже цінуються на ринку праці. Вона містить Virtual DOM, який сприяє швидкій модифікації, а вміння працювати з ним є однією із важливих навичок для JavaScript розробників.

Redux

Redux — ще одна не менш популярна бібліотека з відкритим кодом для клієнтської частини React. Redux допоможе вам писати програми, які зможуть запускатись в різних середовищах (клієнтському, серверному та нативному) і які легко тестувати. Крім того, вона забезпечує чудовий досвід для розробників, адже в ній можна навчитись редагувати код в реальному часі. Процес вивчення Redux може здатись складним, однак ви можете спочатку вивчити Context API, а потім вже переходити до Redux.

Node JS

Наступним важливим умінням для розробника JavaScript є знання Node JS. Це платформа, що дає змогу створювати високопродуктивні мережеві застосунки. Сьогодні багато компаній використовують Node JS для серверної роботи, тому спеціалісти зі знанням Node JS найбільш популярні серед розробників.

Git

Наступне уміння у списку — це робота з Git, системою контролю версій і відстеження змін у коді. Якщо ви зробите будь-які помилки, за допомогою Git ви зможете повернутись до останньої версії коду. Тому використання Git також важливе для розробки JavaScript.

TypeScript

Раніше JavaScript мав багато проблем, як-от сумісність браузера, безпека, труднощі масштабування тощо. Але TypeScript зробив багато речей доступнішими; він сприяє транслюванню в чистий ES5 код, що вирішує багато проблем із сумісністю. TypeScript також дозволяє писати JavaScript у більш традиційний об'єктноорієнтований спосіб, як C#/Java.

Вивчення TypeScript допоможе вам краще зрозуміти такі поняття, як успадкування, інтерфейси, контроль доступу (публічний, приватний тощо) і абстракція. Ви можете використовувати його з файлом Lint, який забезпечує дотримання певних стандартів кодування.

jQuery

Наступна бібліотека JavaScript, яку ви повинні вивчити, це jQuery. ЇЇ розроблено спеціально для спрощення обходу дерева HTML DOM і маніпулювання ним, включаючи CSS, анімацію та Ajax. Крім того, jQuery- загальнодоступне безкоштовне програмне забезпечення з відкритим кодом, тому сьогодні понад 73% із 10 мільйонів веб-сайтів використовують саме jQuery.