Топ навичок php розробника | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Топ навичок php розробника

Грудень 21, 2022 php developer

Багато хто мріє працювати в IT-сфері, тому сьогодні ми розповімо про круту спеціалізацію, яка потребує серйозної підготовки PHP розробник.

Хто такий PHP розробник?

Якщо говорити просто, то PHP розробник це професіонал, який займається розробкою додатків, програм і веб-сайтів. Іноді PHP розробників називають більш загальними назвами, такими як "розробник програмного забезпечення" або "веб-розробник".

PHP розробники мають досить багато роботи через безліч завдань, які їм доводиться вирішувати. Завдання включають в себе:

  • Створення, тестування і розгортання нових, інноваційних додатків для веб-сайтів своєчасно й ефективно, одночасно працюючи з іншими розробниками для задоволення вимог до збору даних.
  • Виявлення та усунення проблем сумісності, пов'язаних з CSS, HTML та сценаріями, часто між різними платформами та браузерами.
  • Тестування веб-сайтів на всіх видах браузерів (мобільні, ноутбуки, планшети) та вирішення проблем, виявлених за відгуками клієнтів.
  • Дослідження та вивчення різних архітектурних міркувань, пов'язаних з процесом проектування системи, включаючи зручність використання веб-сайту, продуктивність веб-сайту та дизайн бази даних.
  • Вивчення та оцінювання різних альтернатив для реалізації нових функцій додатків.
  • Розроблення планів щодо постійного оновлення та підтримання актуальності веб-сайту, надання рекомендацій щодо покращення його роботи, створювати та допрацьовувати стильові рекомендації для контенту веб-сайту, обирати найбільш ефективні інструменти проєктування, мови програмування та додатки.
  • Надання детального опису специфікацій веб-сайту, таких як характеристики продукту, мови програмування, протоколи зв'язку, функціональні можливості, структура та терміни виконання.
  • Підвищення кваліфікації та участь у відповідних професійних семінарах, групах та конференціях, щоб бути в курсі новітніх практик програмування та веб-технологій.

Основні знання та навички, якими має володіти PHP розробник:

Знання інших мов програмування

Знання лише коду PHP буде недостатньо, якщо ви хочете досягти успіху як PHP розробник на конкурентному ринку праці. Глибоке розуміння інтерфейсних мов програмування, таких як JavaScript, CSS і HTML, має важливе значення для того, щоб виявляти і виправляти будь-які помилки у веб-дизайні. Знання цих мов також допоможе вам краще зрозуміти, як вони впливають на користувацький досвід (UX), що є кінцевою метою більшості проєктів з програмування. Також життєво важливо вміти працювати з базами даних (в основному MySQL, але також поширеними альтернативами, такими як PostgreSQL та Oracle). У підсумку, набуття та підтримка всебічного набору технічних навичок є одним з важливих способів зробити вас цінним членом будь-якої команди розробників.

Ознайомлення з кращими практиками та шаблонами PHP

Шаблони проєктування корисні при розробці будь-якого програмного забезпечення, включаючи PHP. Вони можуть прискорити розробку, пропонуючи повторювані рішення загальних проблем. Вони також допомагають поліпшити читабельність коду, оскільки інші розробники розпізнають використовувані патерни. Деякі з найпоширеніших шаблонів проєктування в PHP-додатках включають Factory, Strategy і Singleton, але існує безліч інших, з якими варто ознайомитися. В цілому, заощадите собі час, вивчивши кращі практики роботи з різними PHP-фреймворками.

Опанування Composer, PSR, PHPUnit

Ось деякі з інструментів, які зроблять вас кращим PHP розробником:

  • Composer це менеджер залежностей, який подбає про ваші бібліотеки, класи та функції, дозволяючи вам легко встановлювати різні версії кожного з них для кожного проєкту. Composer також буде перевіряти наявність нових версій цих бібліотек (або "пакетів") і оновлювати їх при необхідності.
  • PHP Standard Recommendation (PSR) це специфікація PHP, яка призначена для стандартизації концепцій програмування на PHP і поліпшення сумісності компонентів та фреймворків PHP. Вона публікується групою PHP Framework Interoperability Group (PHP-FIG), і нині існує 13 прийнятих стандартів, кожен з яких має свою власну мету, і ще більше розробляється. Розробники PHP повинні вивчити й дотримуватися цих стандартів, щоб допомогти зменшити непотрібні варіації в PHP-коді.

Вирішення проблем

Вивчення "твердих" технічних навичок є одним з аспектів становлення висококласного PHP розробника, але навряд чи вам вдасться досягти вершини без правильного набору додаткових "м'яких" навичок. Однією з таких навичок є вирішення проблем, що має вирішальне значення у будь-якій веб-розробці. Як PHP розробник, ви будете стикатися з несподіваними проблемами, які вам потрібно буде вирішувати і те, як ви це робитимете, відіграватиме важливу роль у тому, наскільки ви будете цінними у проєкті розробки. Критичне мислення - здатність аналізувати й оцінювати різні рішення проблеми, щоб прийти до найбільш ефективного також важливо для написання якісного коду.

Належна комунікація

Ви можете бути чарівником з PHP-кодом, але якщо ви не знаєте, як спілкуватися з іншими, вам буде важко ефективно працювати над командним проєктом. Ви повинні вміти розмовляти з клієнтами, колегами й керівництвом, розуміти цілі проєкту/бізнесу, піднімати питання і пояснювати, як ваша робота вписується в більш широкий продукт. І пам'ятайте, навіть якщо ви почуваєте себе найбільш комфортно за монітором, хороша комунікація означає спілкування по телефону, через відеоконференції або особисто, а також через електронну пошту та програми для обміну повідомленнями.

Адаптивність

Нарешті, важливо бути адаптивним і готовим до навчання. Як і всі мови програмування, PHP продовжує розвиватися, і організації, швидше за все, наймають розробників, які знаходяться на вершині останніх оновлень мови та додатків. І навіть якщо ви впевнені у своїх здібностях в PHP, завжди знайдуться речі, яким ви можете навчитися в інших. Залишайтеся допитливими, і ви будете продовжувати рухатися вперед.