ТОП навичок React JS розробника | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

ТОП навичок React JS розробника

Листопад 16, 2022 react js react developer

Давайте спочатку розберемось, що таке React JS

Це JavaScript-бібліотека для створення користувацьких інтерфейсів, якими здебільшого користуються в розробці односторінкових застосунків з відкритим кодом. Але не кожен JavaScript розробник може вважатися кваліфікованим розробником React JS, він додатково має знати фреймворк React та низку інших вебтехнологій. 

Зараз багато компаній знаходяться в пошуку працівників, які мають певні навички та досвід роботи з React JS. Компанії, які користується React JS, у всіх на слуху. Найпопулярніша  — це Meta (раніше Facebook) та інші зі списку Fortune 500: Dropbox, Khan Academy, Yahoo! Mail, New York Times, Netflix, Facebook, Instagram, WhatsApp, Codecademy, Instagram, Uber.

Fortune 500 (2022)

React JS полегшує створення великих вебдодатків так, що не потрібно перезавантажувати сторінку, щоб змінювати дані та може синхронізуватися з іншими бібліотеками.

Хто такий React JS розробник

React Developer розробляє клієнтську частину користувацького інтерфейсу і використовує для своєї роботи фреймворк React JS. Тобто він  верстає вебсторінку відповідно до макета або отримує вже зверстану сторінку від верстальника і приступає до розроблення функціональності вебсайту: прописує логіку роботи кнопок, обробку даних форм користувача та інші елементи взаємодії вебдодатка з користувачем.

Розробити web-додаток тільки на React неможливо — ця бібліотека призначена для виконання лише частини завдань. Дані програми поділяються за схемою MVC (Model-View-Controller). 

Cхема MVC

Відповідно до неї Controller інтерпретує дію користувача (User) та оповіщає Model. А він змінює стан відповідно до його команд, а View відбиває ці зміни для користувача. Це зручна логіка, що дає змогу модифікувати кожен компонент незалежно від інших. React використовується для побудови View, зовнішньої частини сайту, а всі інші компоненти вебдодатка пишуться із застосуванням інших бібліотек для тієї ж мови програмування.

Навички React developer

  • знання верстки HTML та CSS;
  • мова програмування JavaScript на поглибленому рівні;
  • Bootstrap;
  • розуміння JSX, Virtual DOM;  
  • гарне володіння робочими процесами React (Flux, Redux, Create React App);
  • будуть корисні знання бібліотеки jQuery;
  • інструменти контролю версій Git, SVN, а також інструменти розробки інтерфейсу, СІ/CD. DevOps;
  • фреймворки тестування Mocha, Node + NPM;
  • технології DOM, AJAX та JSON, JSX;
  • інструменти збирання вебдодатків Gulp/Grunt;

Фішки роботи React JS Developer

Основна мета React — мінімізувати помилки, що виникають при розробці інтерфейсів користувача. Це досягається шляхом використання компонентів — автономних логічних фрагментів коду. React абстрагує більшість роботи з візуалізації, залишаючи вам можливість зосередитися на дизайні.

Ви можете розробляти нові функції в React, не переписуючи наявний код.

React також може рендеритись на сервері, використовуючи Node, і приводити в дію мобільні додатки, які використовують React Native.

Наявність декларативних інтерфейсів робить ваш код більш передбачуваним і його набагато легше налагоджувати.

Інтерактивний JSX-редактор

Приклад вихідного коду на React, створений в JSX редакторі (для роботи можливе використання Babel REPL).

Майбутнє React розробників

Попит на працівників не змінюється вже років 5, а пропозиції кваліфікованих спеціалістів досі малі. Тому їх заробітна плата достатньо висока. Meta наполегливо намагається підвищувати ефективність та швидкість React, вкладаючи в розробку великі гроші.

Вже вийшли оновлення, які стосуються способів відтворення. До JSX додано новий синтаксис фрагментів, який не потребує ключів. Продовжується робота над обробкою помилок. У наступній версії будуть представлені рендери серверу, щоб покращити роботу розробників. Тобто розробка продовжує жити й розвиватись.

Більшість стартап проєктів обирають потенціал React та підвищують його популярність.