Верстати, кодити і не шкодити: інструктор html/CSS про свій курс | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Верстати, кодити і не шкодити: інструктор html/CSS про свій курс

Грудень 07, 2021 курси академія

Незабаром у нашому навчальному центрі «Мережні технології» стартують курси Front end, які буде проводити інструктор Артем Рижов. Ми попросили його поділитися своєю думкою щодо напряму Front end розробки. Артем розповів про важливість використання мови html та каскадних таблиць стилів CSS, а також деякі особливості викладання курсів Front end.

На думку нашого інструктора, Front end розробник зараз – це одна з найпопулярніших професій на ринку ІТ. «Те, що я розповідаю на лекціях html та CSS – це база для професійного розвитку у будь-якому напрямку. Навіть якщо ви виберете напрямок Back end, у будь-якому випадку, ви працюватимете з html і CSS. Всі мови програмування так чи інакше інтегруються з мовами верстки», – вважає Артем.

Вміння добре робити сайти, верстати їх, створювати мікророзмітку з правильною побудовою тегів затребувано на сьогоднішньому ринку, і саме цьому навчає своїх студентів наш інструктор. Він каже, що знання технології створення сайтів дуже важливе сьогодні.

На курсах Артем Рижов пояснює студентам усі обов'язкові критерії для створення якісних сайтів. Основними з них є:

  • Швидкість завантаження сайту. Для хорошої швидкості завантаження будь-якої сторінки сайту необхідно писати мінімум тегів та максимально використовувати стилі.
  • Привабливий дизайн. Перше, що бачить відвідувач сайту може як залучати, так і відштовхувати, тому важливо поєднувати в дизайні колір, шрифт і структуру сторінки.
  • Оптимізація сайту (кросбраузерність). Створення адаптивних для будь-якого пристрою сайтів, сторінки якого виглядатимуть красиво і зручночитаємі як на настільному ПК, так і на мобільному телефоні або планшеті.

Артем вважає, що Front end розробнику потрібно боротися за оптимізацію та швидкість завантаження сайту, за формати зображень та шрифти, що використовуються при розробці. Потрібно звертати увагу на те, наскільки сучасна побудова сіток використовується при написанні сайтів, і чому більше використовують флекси (Flexbox CSS), а не гриди (Grid CSS), хоча обидва цікаві та часто комбінуються у розробці.

Також, говорячи про кросбраузерність, інструктор наголосив, що вона часто є проблемою, на яку не відразу звертають увагу. Особливо важливо тестувати цей показник на популярних моделях мобільних пристроїв та перевіряти, як виглядає сайт у їхніх браузерах. Наприклад, мало хто знає, що багато віджетів та різних фішок можуть не відпрацьовуватися на гаджетах Apple через політику цього бренду. Важко пояснити користувачеві iPhone, який хоче отримати весь функціонал та контент сайту на своєму улюбленому пристрої, чому так відбувається. Потрібно вміти розібратися в проблемі та оптимізувати сайт під кожен пристрій.

На своїх лекціях наш інструктор з курсів Front end ділиться всіма сучасними трендами, які потрібно використовувати при створенні сайтів, та розповідає про сучасні стек-технології, на яких пишуться коди.

«Я у розробці більше 10 років, працював у різних компаніях, і зараз працюю у досить відомій компанії в Америці на американський ринок, – ділиться Артем. – І тому що у нас у компанії величезний штат SEO фахівців, можу сказати, що СЕОшники це ті люди, які просувають продукт, і відповідно я розумію, що потрібно робити у верстці, що потрібно робити із сайтами, щоб вони за запитами виходили на перші позиції у пошукових системах».

Артем завжди акцентує увагу своїх студентів на тому, що для розвитку у напрямі Front end без верстки ніяк не обійтись. На його думку, у будь-якому випадку верстка пов'язана і з Front end, і з Back end, що є ключовим моментом щодо мови html і стилів CSS.

«Верстка в інтернеті взагалі вважається одним з найскладніших напрямків. І на сьогоднішній день досить багато вакансій та багато запитів саме на добрих верстальників, які розуміють, як потрібно правильно писати код. І зарплати у них справді великі, бо людина має розуміти, що вона робить. Верстальник повинен писати логічно читабельний код, що дуже важливо», - вважає інструктор.

Артем завжди намагається донести до студентів важливість написання якісного коду: «Я розповідаю студентам, що ви написали свій код один раз, кілька разів ви його поправили, але ваш код протягом великого періоду часу читатимуть різні люди. Читатиме і бекенд, який натягуватиме вашу верстку на двигунець. Читатимуть і інші фронти. Читатимуть і СЕОшники, і тестувальники, і дуже багато людей».

Курси Front end, які читає наш інструктор, включають багато практики. На лекціях Артем ділиться своїм особистим досвідом розробки сайтів та дає різні корисні поради для набуття навичок у програмуванні. «Я навчаю людей, що якщо вам сподобався якийсь сайт, то відкрийте правою клавішею миші вихідний код сайту і подивіться, наскільки логічно та правильно написаний цей сайт, з використанням яких тегів він розроблений, на якому фреймворку зроблено. Я вчу писати читальний код. Коли людину перевіряють на співбесіді, насамперед дивляться наскільки читабельний та логічний код вона пише», – пояснює наш інструктор.

У розмові з Артемом Рижовим ми отримали багато цікавої та корисної інформації, якою поділилися і з вами. Курси Front end подаються інструктором дохідливо та не нудно, легко та зрозуміло. Це якраз той випадок, коли лекції проходять швидко, у живому спілкуванні та з максимальною залученістю.

У вас є вибір із двох варіантів — базовий курс з верстки html та CSS з нуля або курс професійної верстки html та CSS. Наші менеджери допоможуть вам визначитися та дадуть відповіді на запитання. Пишіть сюди.