Навіщо потрібно вивчати ІТ під час війни | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Навіщо потрібно вивчати ІТ під час війни

Два роки тому, з початком карантину, ми вчились адаптуватись до нових реалій. Зміни, що відбулись за цей період, торкнулись всіх сфер життя, включаючи й освітній процес. Все навчання було перенесене в онлайн, з’явилась можливість отримувати знання в будь-який момент та з будь-якого місця.

Попри важкі карантинні умови, ми змогли пристосуватись до нової посткоронавірусної реальності.

Проте, з початком повномасштабної війни, постало важливе питання – навіщо взагалі навчатись під час війни?

Зміщення пріоритетів

Віддалене навчання відійшло на задній план, найголовнішими завданнями кожного стали боротьба за виживання, забезпечення безпеки для себе та своїх рідних, а також відновлення психічного здоров'я.

Кожного дня нам доводиться переживати психологічну боротьбу, відчуваючи цілий спектр емоцій одночасно: страх, тривогу, а також смуток та навіть почуття провини. А почуття безпорадності спричиняє депресію та тривогу та змушує нас почуватися розгубленими.

В такі періоди важко сконцентруватись на повсякденному житті, а особливо думати про роботу чи навчання.

Проте, в такі переломні моменти ви маєте знайти сили, щоб рухатись далі та розвиватись, знаходити нові кар’єрні шляхи, та опановувати нові знання та навички, про які навіть не задумувались раніше.

Нова кар’єра та майбутні перспективи

Війна рано чи пізно закінчиться, і варто задуматись над своїм майбутнім. Потрібно задати собі питання: яким спеціалістом ви бажаєте стати, та в якій сфері розвиватись.

Взагалі, війна змусила нас задуматись над змінами у своєму житті. Якщо ви давно планували перейти на нову роботу чи змінити професію – то саме зараз настав час, щоб нарешті зробити це.

Станьте світчером, спеціалістом, який маючи досвід та знання в одній сфері, прийняв рішення повністю змінити рід діяльності та свою професію, та перейти з однієї сфери в іншу.

Наприклад, наразі дуже популярна IT сфера та ІТ спеціалісти. Мобільність – це найголовніша перевага ІТ спеціалістів, вони можуть працювати з будь-якого місця та на будь-якому обладнанні. Саме завдяки мобільності, попри всі негаразди, IT компанії продовжують працювати на ринку України, щоб підтримувати економіку країни.

ІТ сфера змогла відновити свою роботу і, як ніколи, потребує кваліфікованих фахівців. Одним з них можете стати й ви. Адже існують ІТ професії, які можна легко освоїти з нуля, і в яких низький поріг входження: аналітик даних, Python-розробник, Java-розробник, фронтенд‑розробник, QA інженер.

IT користь для країни

Як можна приносити користь своїй країні вже зараз будучи в IT?

Не обов’язково йти на фронт та брати зброю в руки аби допомогти своїй країні в скрутний час. Достатньо працювати, сплачувати податки та економічно підтримувати країну.

Боріться на економічному фронті війни.

Ставши «айтівцем» ви будете добряче поповнювати казну країни, маючи високий рівень заробітної плати, з якої й платяться податки. Окрім цього, ваша майбутня заробітна плата як IT спеціаліста безперешкодно дозволить вносити пожертви на потреби армії, бути донатом, і при цьому не відчувати брак грошей.

Як ще ви можете допомогти?

  • Створювати волонтерські сайти для благодійних організацій
  • Створювати додатки та програми, чат-боти, корисні в умовах війни
  • Попрацювати на кіберфронті, проводити DDOS-атаки та зламувати важливі інфраструктурні об’єкти та бази даних противника

Щоб стати корисним фахівцем, потрібно почати вчитись, або самостійно набувати знання, або піти на IT курси. Навіть при мінімальних знаннях, ви вже зможете зробити свій внесок в підтримку держави.

IT курси

Навчання новій професії завжди розпочинається з вивчення теорії та азів, і паралельного використання набутих навичок на практиці.

Адже для того, щоб зрозуміти, що таке IT індустрія, достатньо почитати теорію, а от щоб працювати над крутими проектами відомих компаній, потрібно знати як використовувати технології на практиці та як працювати з комерційними проектами.

А хто допоможе познайомитись з усіма нюансами роботи в IT?

Звісно ж інструктори з багаторічним досвідом роботи над проектами. Вони добре знайомі з усіма технологічними трендами та напрямками, знають фішки та підводне каміння, посприяють розвитку та реалізації власного потенціалу, а також професійному становленню.

Коли в країні такі складні часи, навчання – це найкраща інвестиція в себе. Займіться самоосвітою та інвестуйте у свій професійний розвиток. Адже якщо хочеш змінити світ – то почни з себе.