Особливості бізнес-практик на основі нового PMI PMBOK | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Особливості бізнес-практик на основі нового PMI PMBOK

Лютий 18, 2020 pmi pmbok project management
Особенности бизнес-практик на основе стандарта PMI PMBOK 6

Новий стандарт управління проектами в організаціях PMI PMBOK v.6 ефективно враховує специфіку проектів, які потрібно реалізовувати в мінливих умовах ринку, або, коли розуміння та бачення продукту тільки формується. В таких умовах реалізувати проект можна за рахунок високої гнучкості управління та активної взаємодії між усіма, хто залучений до роботи. Для цього використовуються процеси ініціації проектів, їх планування, виконання, моніторингу та управління, які застосовуються у сучасних підходах Agile, ITIL та DevOps.

У Навчальному центрі «Мережні Технології» великий вибір бізнес-тренінгів, заснованих на кращих світових практиках як в управлінні ІТ, так і бізнесом в цілому.

Концепції нового стандарту PMI PMBOK допоможуть:

  • зрозуміти рівень зрілості систем управління проектами;
  • здійснити аудит наявних бізнес-процесів;
  • стандартизувати підходи до управління проектами в компаніях.

Впроваджуючи практики стандарту PMI PMBOK v.6, компанії зможуть відповідати культурним та трансформаційним викликам сучасних ринків.

Застосування стандарту PMI PMBOK v.6

Новий PMI PMBOK рекомендує активно залучати до процесів реалізації проектів осіб, зацікавлених в їх успішному завершенні. Так можна з користю використовувати досвід участі у проектній діяльності ініціаторів проектів.

В особливих випадках, наприклад, у розробці програмних додатків, рекомендується розглянути можливість реалізації проектів без прямого керівництва, тільки лише силами висококваліфікованих виконавців. Вважається, що професіонали швидше зрозуміють, як ефективно реалізувати проект та в короткі терміни подати замовникам робочий прототип рішення.

PMI PMBOK рекомендує сміливо використовувати підходи альтернативних стандартів та методологій. До прикладу, для забезпечення гнучкості у PMI PMBOK використовується методологія Agile, яка передбачає ітеративне, послідовне наближення результату проекту до ідеалу, до того, як його бачить замовник.

Будь-який стандарт управління ґрунтується на готовності та прагненні зрозуміти спосіб мислення членів проектної команди, партнерів та клієнтів. Стійка взаємодія між проектною командою та ініціаторами проекту, а також всередині проектної команди можлива на основі застосування цінностей підходів ITIL та DevOps.

На основі PMI PMBOK можна розробляти ефективні стратегії розвитку підприємств та організацій, потім легко перейти до змін та поліпшити якість управління проектною діяльністю.

Навчання методології управління проектами згідно PMI PMBOK v.6

  1. Як забезпечити в три рази більшу продуктивність праці без керівника проектів?
  2. Як ефективно використовувати поєднання стандарту PMI PMBOK v.6 і інших, альтернативних методологій?
  3. Як зрозуміти хід мислення менеджерів в інших компаніях?
  4. Як перейти від віри в методологію до безпосередніх змін і впровадити стандарт PMI PMBOK v.6 в свій бізнес?

На ці та багато інших питань ми даємо відповіді на інтенсивному бізнес-тренінгу NT-PM101 «Методологія управління проектами та особливості бізнес-практики». Детальніше про програму курсу – тут.