Топ мов програмування 2021 в різних сферах | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Топ мов програмування 2021 в різних сферах

Березень 24, 2021 javascript java Python
Popular programming languages 2021

Ми вже раніше розглядали найбільш поширені мови програмування в статті «ТОП 6 мов програмування для вивчення в 2021 році». Давайте детально розглянемо статтю на сайті DOU, де розглядалися:

Мови, які девелопери використовують в роботі

У лідерах вже пару років знаходиться JavaScript, також поступово продовжує зростати використання C# і TypeScript, який вважається можливою ​​майбутньою заміною самому JavaScript.

А ось зацікавленість в Python почала зменшуватися. Фахівці вважають, що можливою причиною в подібному спаді стало зниження інтересу до Data Science.

Якщо ви відчуваєте, що теж готові приєднатися до товариства JavaScript, Навчальний центр «Мережні Технології» допоможе повноцінно його освоїти на наших курсах.

Сфери використання мов програмування в 2021 році

# Mobile Back-end Front-end Data processing Desktop System QA automation Full Stack
1 Swift Java JavaScript Python C# C++ Java JavaScript
2 Kotlin C# TypeScript T-SQL C++ C Python C#
3 Dart PHP Java Scala Python Python C# Python
4 JavaScript Python C# R 1C Java JavaScript TypeScript
5 C# JavaScript PHP PL-SQL Java Other TypeScript PHP

Ми чітко бачимо, що в кожній сфері є свої фаворити. Але разом з тим, майже в кожній категорії є Python, JavaScript, С # і Java.

НЦ «Мережні Технології» працює з досвідченими викладачами, які навчать вас мов програмування Python і Java в залежності від сфери, де ви плануєте використовувати мову.

Вивчення мов, які набирають популярності

Хоч і використання Python в проектах трохи зменшилася, проте цю мову все ще вивчають як першу мову програмування. Якщо ж ми говоримо про мови, які стали більш популярні за останні роки, то тут девелопери значно частіше почали вивчати Rust і TypeScript. Якщо першу мову поки тільки вивчають програмісти, які розробляють IoT-пристрої, то з TypeScript вже працюють в різних сферах.

Наш Навчальний центр поки не викладає мову програмування Rust, але з TypeScript у нас вже є 2 курси, які можуть підійти саме вам:


Як бачите, тенденції використання тієї чи іншої мови багато в чому залежать від сфери використання, тому не варто недооцінювати важливість різних мов програмування.

Якщо у вас виникли питання з приводу проходження курсів в нашому Навчальному центрі «Мережні Технології», наш експерт з радістю відповість на всі питання та допоможе вам визначитися з вибором курсу – контакти.