Як гуманітарію стати програмістом? | nt.ua

(044) 390 73 35 (050) 352 68 64

EN RU UA

Як гуманітарію стати програмістом?

Липень 23, 2021 академія курси
New it job

Якщо ви вважаєте, що гуманітарію складно стати успішним програмістом, то ми спішимо поміняти вашу думку. Адже в реальності ситуація виглядає зовсім по-іншому. Відкидайте фрази «Це складно» та «Програмування не для мене» та вперед розбиратися в питанні разом з нашою Академією «Мережні Технології».

Чому варто перейти працювати в ІТ-сферу?

  • Безліч можливостей. Яку б спеціальність ви не вибрали, ви завжди знайдете відповідну роботу та проєкт.
  • Можливість застосовувати знання, які були раніше надбані. Психологи використовують свої навички у створенні інтерфейсів, історики можуть зайнятися розробкою історичних ігор і т.д.
  • Знання іноземних мов завжди допоможе у вивченні мови програмування (якщо якийсь навчальний матеріал є тільки англійською мовою), спілкуванні з клієнтами, ведення технічної документації та підготовки матеріалів.

Етапи переходу в ІТ-сферу

  1. Визначте причини зміни професії та майбутню мотивацію.

Без цих двох причин далі розвиватися в новій сфері може бути не так просто. Адже поміняти професію просто тому, що вам набридло працювати у своїй компанії, є сумнівною причиною та мотивацією вибору ІТ-сфери.

Дізнайтеся про можливі причини для переходу в ІТ-сферу в нашій статті «5 ознак того, що час кардинально міняти роботу».

Ви розібралися з причинами, тепер час визначитися з мотивацією. Для цього чесно відповідайте на 3 питання: Чому вас зацікавила робота в ІТ? Чого ви чекаєте від нової професії? Скільки ви хотіли б отримувати на цій спеціальності?

Після цього обов'язково запишіть відповіді. Так в складні моменти, коли ви зіткнетеся з важкою темою, відповіді нагадають, чому ви почали шлях до нової професії.

Дізнайтеся більше про мотивацію в нашій статті «Як мотивувати себе на навчання?»

  1. Виберіть майбутню мову програмування.

У цьому питанні важливо не поспішати. Почніть пошуки з перегляду актуальних мов в наших статтях «Топ мов програмування 2021 в різних сферах» і «ТОП 6 мов програмування для вивчення в 2021 році».

Далі можна переглянути ринок вакансій і дізнатися, яка мова більш поширена. Пам'ятайте лише про те, що тенденції міняються. Можливо через пів року в топи увійде ще яка-небудь молода мова програмування.

Але не тільки популярність повинна грати роль у виборі. Також важливо враховувати складність мови. Орієнтуйтеся на таку мову, яка вважається легкою для фахівців-початківців. Серед таких мов – PHP і Python.

  • Python складається з простого синтаксису, завдяки якому написання коду для програм займає менше часу в порівнянні з іншими мовами. Ця мова програмування використовується майже у всіх сферах і має велику базу бібліотек.
  • PHP досить відома мова, яка використовується в Back-end, Front-end і Full-Stack розробці. Важливо розуміти, що для одного завдання існує багато рішень, що може трохи ускладнити вивчення PHP.

Ви також можете розглядати й інші мови. Гарними варіантами будуть JavaScript і Java. JavaScript використовується в mobile, Back-end, Front-end, QA automation і Full-Stack розробці. Java використовується в Back-end, Front-end, Desktop, QA automation і System розробці. Вони є одними з найбільш популярних мов на ринку. Багато хто вважає, що їх популярність буде триматися ще довгий час.

Перша мова повинна допомогти розібратися в основі програмування та прищепити мислення розробника. Далі освоєння другої мови буде йти швидше та простіше.

  1. Знайдіть ментора.

Початківець розробник може загубитися в нескінченному потоці інформації, матеріалів і завдань. Щоб цього не сталося, важливо знайти досвідчену людину, яка допоможе вам розібратися в спірних і незрозумілих для вас питаннях.

  1. Визначтеся з курсами.

Самоосвіта та допомога ментора – це завжди чудово, але можливість отримувати матеріал від професіонала на курсах – це шанс не втратити та впорядкувати важливу інформацію. Крім цього, викладач завжди направить і допоможе виправити неочевидні помилки.


Ми вважаємо, що будь-яку ІТ спеціальність можна освоїти з нуля. Головне, щоб у вас було бажання та мотивація розвиватися в новій сфері. Наша Академія «Мережні Технології» з радістю допоможе вивчити вашу першу мова програмування для майбутньої професії.

Перший тиждень курсів – безкоштовний. Цього періоду цілком буде досить, щоб зрозуміти, чи варто вам ставати програмістом. По закінченню тижня у вас завжди є можливість відмовитися від подальшого проходження курсів. Дізнатися про графік проведення курсів, про форму оплати та інші нюанси навчання можна у менеджера Академії. До зустрічі в нашому центрі!